Antena 3 CNN Actualitate Amendă de 50.000 de lei pentru Rafinăria Petromidia, în urma exploziei în care trei oameni au murit

Amendă de 50.000 de lei pentru Rafinăria Petromidia, în urma exploziei în care trei oameni au murit

Rafinăria Petromidia a fost amendată cu 50.000 de lei, în urma exploziei din 2 iulie, când trei oameni au murit.

Amendă de 50.000 de lei pentru Rafinăria Petromidia, în urma exploziei în care trei oameni au murit
de Georgiana Adam    |    19 Iul 2021   •   10:42

În urma deflagraţiei de atunci, un om a murit pe loc şi alţi doi în spital, în Germania.

"În data de 02.07.2021, pe platforma Petromidia – Uzina Rafinarie, s-a produs un accident la una dintre instalații, constând într-un incendiu, generat de o explozie la un echipament. Incendiul s-a manifestat violent, cu flacără puternică și degajări mari de fum negru. 

Amendă de 50.000 de lei pentru Rafinăria Petromidia

Din momentul producerii incidentului, au fost luate măsuri de oprire controlată a tuturor instalațiilor tehnologice, în prezent activitatea de producție fiind suspendată temporar. 

În timpul evenimentului, o persoană a decedat, iar 4 persoane au fost rănite. Având în vedere acest fapt, conform prevederilor Legii nr. 59/2016, accidentul se încadrează drept accident major. 

În data de 15.07.2021, s-a finalizat acțiunea de verificare a respectării prevederilor legale din punct de vedere al mediului de către titularul de activitate, comisarii GNM – CJ Constanța constatând că nu au fost nerespectate prevederile art. 5, alin. (1), lit.a din Legea nr. 59/2016 privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase, fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 50.000 lei. 

Garda de Mediu: "Accidentul se încadrează drept accident major"

De asemenea, au fost impuse măsuri referitoare la identificarea factorilor care au condus la declanșarea incendiului și refacerea documentelor impuse prin actul normativ menționat anterior, în vederea evitării producerii în viitor a unui alt accident.

La această dată este în desfășurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca organele de cercetare să se pronunțe la finalizarea acesteia", se arată în comunicatul transmis, luni, de Garda de Mediu.
 

×
Subiecte în articol: Petromidia amenda explozie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close