Antena 3 CNN Actualitate Amendă de 4000 de lei. PERICOLUL la care se expun toţi şoferii care nu ştiu asta

Amendă de 4000 de lei. PERICOLUL la care se expun toţi şoferii care nu ştiu asta

Amendă de 4000 de lei. PERICOLUL la care se expun toţi şoferii care nu ştiu asta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Noi 2012   •   16:55

Amenda de 4000 de lei este primul dintre lucrurile la care ar trebui să se gândească şoferii români atunci când nu îşi echipează  maşina cu anvelope de iarnă, scrie gandul.info.

Dar acesta nu este singurul motiv pentru care anvelopele de iarnă nu ar trebui să lipsească de pe orice maşină: creşterea producerii accidentelor şi manevrarea cu dificultate a maşinii sunt de asemenea motive importante pentru care nu este bine să îţi pui viaţa în pericol. 

"Montarea anvelopelor de iarnă costă între 80 şi 100 de lei", a declarat pentru gândul Cristian Muntean, director ASSAi.

Potrivit reprezenanţilor ASSAi, cele mai mari riscuri pentru ceu care nu îşi montează anvelope de iarnă sunt:

1. Folosirea anvelopelor de vară la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius sau utilizarea lor pe un carosabil acoperit de zăpadă creşte semnificativ riscul de producere a accidentelor.

2. Manevrarea maşinii se realizează cu dificultate pe un carosabil acoperit cu zăpadă dacă autoturismul este echipat cu anvelope de vară.

3. Anvelopele de iarnă reduc cu peste 50% distanţa de frânare comparativ cu cele de vară.

4. În poliţele de asigurare ale unora dintre societăţile de asigurare din România sunt prevăzute excluderi de la plata despăgubirii în cazul în care accidentul a avut loc ca urmare a neechipării corespunzătoare a maşinii pentru sezonul de iarnă.

5. Cei care sunt surprinşi de reprezentanţii Poliţiei Rutiere circulând fără anvelope de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă, cu gheaţă sau cu polei pot fi sancţionaţi anul acesta cu amenzi cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei şi li se va reţine şi talonul auto.

Citeşte articolul integral pe gandul.info.

×
Subiecte în articol: anvelope de iarna
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close