Antena 3 CNN Actualitate Ce amendă a primit compania care a amplificat scandalul prețului la benzină

Ce amendă a primit compania care a amplificat scandalul prețului la benzină

După isteria creată ieri în benzinăriile din România, au venit şi notele de plată, azi, din partea ANPC.

Ce amendă a primit compania care a amplificat scandalul prețului la benzină
de Dana Musceleanu    |    10 Mar 2022   •   18:56

​​MOL a fost amendată de ANPC cu 100.000 de lei în urma scandalului privind prețul benzinei. În total, ANPC a dat amenzi de 370.000 de lei la benzinării, în urma controalelor făcute în cursul zilei de joi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

Acesta nu precizat numele operatorului, însă a specificat că are 215 stații, ceea ce corespunde MOL.

Miercuri seară Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a indicat compania ca fiind sursa panicii care a dus la formarea de cozi uriașe la benzinăriile din țară.

ANPC a controlat peste 70 de stații de carburant in tara, fiind aplicate amenzi de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare de 100.000 de lei a fost aplicată chiar la sediul central a unui furnizor de carburanți, care are pe teritoriul național 215 stații, a mai declarat joi, Dan Cărbunaru.

Stația de la Beiuș, de unde a pornit întreaga isterie privind prețurile mari la combustibil, după ce a vândut carburant la prețul de 11 lei per litru, a fost amendată cu 35.000 de lei. 

În urma controalelor s-a stabilit că stocuri preexistente, care aveau o anumită valoare la vânzare, au fost comercializate la prețuri mai mari.

„Există încă 4 decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte emise pentru alți operatori economici din Cluj și din Galați. Așa cum vă spuneam,.ordinul acesta de încetare a practicilor comerciale incorecte implicând revenirea la condițiile comerciale oferite de operatorul economic consumatorilor înainte de momentul respectiv, considerând, inspectorii ANPC, că nu există temei pentru majorarea de preț practicată de operatori economici în ultimele două zile”, a mai spus Cărbunaru.

 

×
Subiecte în articol: MOL ANPC
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close