Antena 3 CNN Actualitate Zi lungă în Parlament. Aleşii dezbat amendamentele la buget

Zi lungă în Parlament. Aleşii dezbat amendamentele la buget

Zi lungă în Parlament. Aleşii dezbat amendamentele la buget
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Dec 2015   •   10:59

Astăzi este cea mai lungă zi de muncă pentru aleşii nostri. Încep dezbaterile parlamentare la cele 281 de amendamente depuse pentru bugetul pe anul viitor. 

 
Pentru a-i convinge pe aleşi să adopte bugetul, Dacian Cioloş a spus în plen că veniturile scad cu 10 miliarde de lei în 2016, în timp ce cheltuielile cresc cu nouă miliarde de lei.
 
Impactul bugetar de aproape 20 de miliarde de lei este efectul relaxării fiscale şi creşterilor salariale promise de guvernul anterior, a mai declarat Cioloş. 
 
În acest context, politicienii au avut grijă să îi transmită premierului Dacian  Cioloş că nu sunt mulţumiţi de modul în care au fost împărţiţi banii, dar că votează proiectul. Doar ALDE şi PMP au anunţat deja că se vor opune bugetului. 
 
Guvernul a cuprins în proiectul de buget pentru anul viitor toate mãsurile adoptate de Parlament, deşi impactul majorării salariilor şi al relaxării fiscale nu este deloc de neglijat, a spus premierul în plenul Parlamentului.
 
Pentru anul viitor, Guvernul a arătat un interes sporit faţă de 2015 mai ales pentru Sănătate, Educaţie, Cercetare, Apărare şi  Transporturi.
 
Parlamentarii PSD si PNL susţin că nu sunt impresionaţi de proiectul de buget prezentat de guvern, dar că îl vor vota. 
 
O poziţie mai tranşantă au avut PMP şi ALDE, care au anunţat că nu vor vota bugetul pentru anul viitor.
 
Dezbaterile se vor încheia miercuri, când este programat şi votul final asupra proiectului de Lege privind bugetul de stat pe 2016, precum şi asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale.
 

×
Subiecte în articol: amendamente buget Dacian Cioloş
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close