Antena 3 CNN Actualitate Amendamentele la legea antifumat, respinse în comisiile din Camera Deputaților

Amendamentele la legea antifumat, respinse în comisiile din Camera Deputaților

Amendamentele la legea antifumat, respinse în comisiile din Camera Deputaților
04 Oct 2016   •   12:57

Comisia juridică şi Comisia de sănătate au respins, marţi, amendamentele aduse legii privind fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun, precum şi legii privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun, primul proiect fiind transmis plenului în forma redactată de Guvern.

Trei amendamente, pentru îmblânzirea legii, au venit de la Daniel Fenechiu. Celelalte două, pentru înspărire, au fost depuse de Aurelia Cristea.

Amendamentele aduse de Senat şi criticate de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au fost respinse.

"Comisia de sănătate din Senat, repet, Comisia de sănătate din Senat a propus amendamente care permit în realitate să se fumeze în orice spaţiu închis, singura condiţie este ca respectivul spaţiu să fie inscripţionat, nu dedicat. Special trebuie să fie doar inscripţionat cu destinaţia pentru fumat, acesta este un atentat la sănătatea tuturor cetăţenilor, indiferent că sunt angajaţi sau angajatori, clienţi sau personal de deservire, copii sau adulţi", a argumentat ministrul la o conferinţă organizată la Palatul Cotroceni.

Ministrul a făcut apel la Camera Deputaţilor, spunând că are încredere că forul decizional va corecta această greşeală şi atrăgând atenţia că relaxarea legii nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătăţii publice.

Legea antifumat a fost modificată în lunia iunie de senatori, prin refefinirea spaţiului public închis - acesta fiind încadrat de pereţi de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate. Acestea au fost operate în proiectul de lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun, iniţiat de Guvern.

 

 

 

 

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: fumat Camera Deputatilor tigari
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close