Antena 3 CNN Actualitate Amendat abuziv, pentru că a semnalat jaful din păduri

Amendat abuziv, pentru că a semnalat jaful din păduri

Amendat abuziv, pentru că a semnalat jaful din păduri
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Feb 2016   •   21:23
Un bărbat a fost amendat abuziv, pentru că luat în serios Radarul pădurilor și a semnalat un transport suspect de lemn, deși s-a dovedit că omul avea dreptate.

Mai mult, acesta nu este singurul caz, potrivit celor de la Ministerul Mediului.
 
Ciprian Coc, din zona Maramureșului, a sunat la 112, după ce observat mai multe camioane încărcate cu material lemnos care mergeau noaptea prin apropiere de casa lui.
 
”M-a îngrijorat că în miezul nopții coborau camioane încărcate cu bușteni, pe raza comunei mele. Acolo sunt și păduri în patrimoniul UNESCO. Și într-o zi, când am văzut încă un camion trecând pe lângă mine, m-am hotărât să sun”, a spus Ciprian Coc, vineri, în exclusivitate la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
Întâmplarea a avut loc în vara lui 2015. Bărbatul a sunat la 112 și de acolo spune că i s-a făcut legătura la Poliție. Acolo, ”m-au luat la rost, că cine sunt eu să cer informații despre un transport de lemn”, a spus Coc.
 
După câteva minute, bărbatul povestește că a fost sunat de polițistul de la el din localitate și a fost amenințat că va fi amendat, dacă transportul este legal.
 
”A doua zi, Poșta mi-a adus amenda, eu am contestat două zile mai târziu”, a continuat victima.
 
A urmat contestația la tribunal, iar omul a câștigat.
 
Sistemul Radarul pădurilor a fost implementat în octombrie 2014, astfel că orice persoană poate suna la 112 atunci când observtă un transport suspect de lemn, pentru a cere verificarea acestuia.

×
Subiecte în articol: Subiectiv paduri defrisari amendat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close