Antena 3 CNN Actualitate Amendat pentru tulburarea liniştii publice cu lozinci contra regimului actual. Vezi procesul verbal al unui protestatar

Amendat pentru tulburarea liniştii publice cu lozinci contra regimului actual. Vezi procesul verbal al unui protestatar

Amendat pentru tulburarea liniştii publice cu lozinci contra regimului actual. Vezi procesul verbal al unui protestatar
de N.B.    |    18 Ian 2012   •   20:26

Evenimentele de duminică seară, când jandarmii s-au confruntat cu un grup de protestatari violenţi, au făcut victime şi printre oamenii care au venit în Piaţa Universităţii pentru a manifesta paşnic.

Unul dintre protestatarii care consideră că a fost victima unui abuz al forţelor de ordine ne-a scris pe adresa [email protected] pentru a relata un astfel de episod.

Bărbatul povesteşte că a ajuns în piaţă cu aproximativ 10-15 minute înainte de intervenţia în forţă a jandarmilor, cea de la Teatrul Naţional, în jurul orei 19.30-20.00. După ce a scăpat din busculadă, cetăţeanul a fost ridicat de jandarmi şi condus la secţia de poliţie.

La secţia nr. 15, i s-a întocmit un proces verbal, prin care a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice, conform articolului 3, punctul 25 din legea 61/1991.

În motivarea sancţiunii, agentul a scris despre contravenient că "a tulburat ordinea şi liniştea publică în zona mai sus menţionată (N.R. Piaţa Universităţii) scandând lozinci contra regimului politic actual".




Legea 61/1991 (republicată 2011), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială a ordinii şi liniştii publice, stipulează la Art. 3 "Constituie contravenţie săvârşirea oricareia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni (punctul 25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.

×
Subiecte în articol: Piata Universitatii proteste violente
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close