Antena 3 CNN Actualitate Ameninţare cu bombă la Şcoala Americană din Bucureşti. Copiii au ieșit din clădire acoperiți cu folii de supraviețuire

Ameninţare cu bombă la Şcoala Americană din Bucureşti. Copiii au ieșit din clădire acoperiți cu folii de supraviețuire

Ameninţare cu bombă la Şcoala Americană din Bucureşti. Serviciul Român de Informaţii (SRI) a desfăşurat o celulă de criză la faţa locului pentru a investiga dacă ameninţarea este reală. Aceștia au concluzionat că nu există un pericol real și au infirmat prezența unei bombe în școală.

Ameninţare cu bombă la Şcoala Americană din Bucureşti. Copiii au ieșit din clădire acoperiți cu folii de supraviețuire
de Alin Tarnovschi    |    Mia Lungu    |    02 Mar 2021   •   15:21

UPDATE: Din fericire a fost doar o amenințare. Autoritățile au infirmat ipoteza uneo bombe amplasate în incinta școlii Americane din Pipera. La acest moment încă sunt pirotehnistii SRI în clădire pentru a face ultimele verificări.

Totul a început în jurul orei 14:30 când pe adresa de email a școlii s-a primit un mesaj prin care se cerea o recompensă pentru că școală să nu fie aruncată în aer. La acel moment s-a făcut și apelul la 112 de către directorul școlii, iar la scurt timp au aflat și părinții care au venit imediat în față școlii pentru a-și lua copiii.

Au fost niște imagini care au creat temere, și anume copiii ieșind în număr mare cu folii de supraviețuire pe ei. Pocedura spune că la o astfel de alertă copiii ies cu ce sunt îmbrăcăți. În acest caz au ieșit în pijamale și papuci pentru că cei de la grădiniță erau la programul de odihnă. De aceea a fost nevoie să fie îmbrăcăți în folii de supraviețuire, pentru că afară era frig.

Peste 600 de persoane au fost evacuate în urma amenințării cu bombă

În total au fost evacuați 420 de copii dar și 200 de persoane din personalul școlii. În mod normal această unitate are o capacitate totală de 950 de elevi dar în acest moment aici nu vin la școală copiii din clasele a 6-a până în a 12-a. Astfel că cei prezenți erau copiii mici, de grădiniță.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a fost deschis un dosar penal pentru șantaj.

"Ei sunt bine. Cei mai mulți dintre ei sunt ok, poate că unii dintre ei nici nu înțeleg foarte bine ce s-a întâmplat.", au spus părinții.

 

"În urma unui e-mail prin ca s-a primit o ameninţare cu bombă, Şcoala Americană a alertat autorităţile. Echipele Poliţiei Române şi specialişti pirotehnişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii au ajuns la faţa locului, au demarat procedurile specifice şi se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situaţii", se arată într-o informare SRI.

Elevii de la şcoală au fost evacuaţi, iar părinţii au ajuns şi ei pentru a-şi lua copiii.

În faţa şcolii s-au strâns luptători mascaţi, poliţişti cu câini de urmă, dar şi zeci de elevi şi părinţi.

 

×
Subiecte în articol: București Şcoala Americană
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close