Antena 3 CNN Actualitate Un avion Tarom a aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă | Sistemul informatic al Aeroportului Otopeni a fost oprit

Un avion Tarom a aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă | Sistemul informatic al Aeroportului Otopeni a fost oprit

O aeronava Tarom care se îndrepta spre România a aterizat de urgență, noaptea trecută, în urma unei amenințări cu bomba. De asemenea, mai multe curse au întârziat după ce sistemul informatic al aeroportului Henri Coandă a fost oprit.

Un avion Tarom a aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă | Sistemul informatic al Aeroportului Otopeni a fost oprit
Sursa foto: MMA
de Laura Rînja    |    24 Mar 2023   •   08:16

La bordul unui aeronave Tarom, care venea dinspre Tel Aviv, a fost anunțată o bombă, ceea ce a adus la aterizarea de urgență pe aeroportul din Istanbul.

Pasagerii au fost imediat coborâți din aeronavă, fiind nevoiți să rămână pe aeroportul din Turcia până în această dimineață, când o nouă cursă a fost pregătită să îi aducă în țară. 

Compania a activat celula de criză.

”Compania TAROM informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri. 

Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.

În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală. 

Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, este comunicatul companiei Tarom.

Sistemul informatic pe Aeroportul Henri Coandă a fost oprit

În ceea ce privește sistemul informatic de pe Aeroportul Henri Coandă, reprezentanții companiei spun că a fost o oprire programată și anunțată din timp, care a durat doar o oră, mult mai puțin decât era estimat.

Această oprire a sistemului informatic a fost necesară pentru înlocuirea unui echipament în proiectul de upgradare a proiectului data center.

×
Subiecte în articol: Tarom
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close