Antena 3 CNN Actualitate Ministrul german al dezvoltării: "Există o ameninţare de foamete pentru că Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă"

Ministrul german al dezvoltării: "Există o ameninţare de foamete pentru că Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă"

Ministrul german al dezvoltării Svenja Schulze l-a acuzat miercuri pe preşedintele rus Vladimir Putin de "folosirea foametei ca armă".

Ministrul german al dezvoltării: "Există o ameninţare de foamete pentru că Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    18 Mai 2022   •   21:54

În cadrul unei reuniuni a miniştrilor dezvoltării din G7, organizată la Berlin, Schulze a spus că în prezent există un risc mai mare de foamete din cauza războiului din Ucraina.

"Consecinţele teribile ale războiului Rusiei depăşesc cu mult Ucraina", a afirmat ea.

Ameninţare de foamete din cauza războiului

"Există o ameninţare de foamete pentru că Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă. Trebuie să contracarăm acest lucru printr-o nouă alianţă pentru securitate alimentară globală, pe care intenţionăm să o adoptăm la această întâlnire", a explicat ministrul german al dezvoltării.

În aprilie, Svenje Schulze şi preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, au propus crearea acestei alianţe pentru a se asigura o finanţare suplimentară şi o coordonare mai strânsă ale eforturilor privind securitatea alimentară.

Război în Ucraina | Forțele armate ucrainene spun că au recucerit mai mult teritoriu în Harkov

Război în Ucraina, ziua 84. Forțele armate ucrainene spun că au recucerit o altă așezare în regiunea Harkov, în timp ce trupele își continuă contraatacurile în zonă. În același timp, alianța NATO nu se așteaptă la câștiguri semnificative pentru niciuna dintre părţi în următoarele săptămâni, a declarat miercuri pentru CNN un oficial militar al NATO.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close