Antena 3 CNN Actualitate Care este cea mai mare amenințare pentru România. Răspunsul ministrului Apărării, Vasile Dâncu

Care este cea mai mare amenințare pentru România. Răspunsul ministrului Apărării, Vasile Dâncu

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a vorbit, miercuri, despre ședința CSAT unde se va vorbi despre situația de securitate în zona extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, dar și despre adevărata amenințare pentru România la această oră.

Care este cea mai mare amenințare pentru România. Răspunsul ministrului Apărării, Vasile Dâncu
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2022   •   10:43

”Ceea ce pot să vă spun este că discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României, atât impactul economic, impactul cu privire la reziliența în general asupra societății noastre, a opiniei publice și vom propune un set de măsuri pentru că, în această situație, chiar dacă nu se pune problema unei intervenții militare a NATO indiferent de ceea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecințe în lanț asupra securității zonei și chiar asupra întregii Europe”, a declarat Vasile Dâncu în această dimineață, înainte de ședința CSAT.  

Întrebat care este cea mai mare amenințare pentru români la acest moment, pandemia, războiul sau facturile uriașe la energie, Ministrul Apărării a declarat că este destul de greu de evaluat. 

”Fiecare dintre aceste zone are gradul ei de periculozitate. Pentru populație însă, în acest moment, cea mai mare amenințare este reprezentată de facturile la energie pentru că mi se pare că energia pandemiei s-a diminuat în ultima vreme”. 

Acesta a declarat că, în acest moment, nu se pune problema trimiterii soldaților români în Ucraina. 

”Dacă vă uitați și în regulile NATO, nici NATO nu poate să facă acest lucru pentru că dislocarea oricăror trupe se poate face numai în cazul în care este amenințată o țară membră a NATO. În cazul Ucrainei nu este vorba de asta”, a spus el. 

 

×
Subiecte în articol: Vasile Dancu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close