Antena 3 CNN Actualitate Rusia amenință deschis România! Mesajul dur lansat direct de la Moscova

Rusia amenință deschis România! Mesajul dur lansat direct de la Moscova

Moscova amenință deschis România! În cazul în care Ucraina va folosi avioane F-16, care vor decola de pe teritoriul țării noastre, vor fi consecinţe.

Rusia amenință deschis România! Mesajul dur lansat direct de la Moscova
Sursa foto: Facebook | Radu Tudor
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   20:05

Acesta este mesajul transmis de Federația Rusă pe rețelele de socializare.

 „Ținând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova zilele trecute.

Iar miercuri, în cadrul şedinţei plenare a OSCE, şeful delegaţiei ruse la Viena pentru securitatea militară şi controlul armelor, Konstantin Gavrilov, a declarat că Rusia avertizează cu fermitate că „utilizarea avioanelor tactice de luptă F-16 de pe teritoriul statelor menţionate mai sus va fi considerată de Moscova drept participare a acestor ţări la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”.

Luna trecută, România a inaugurat la Baza Aeriană 86 Feteşti un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16. Aici se vor pregăti piloţi români pentru operarea aeronavelor F-16 care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene ale României, dar şi piloţi din aviaţii aliate şi partenere, inclusiv din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia f-16 Război Ucraina NATO
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close