Antena 3 CNN Actualitate Amenzi automate, examen auto mai dificil şi maşini ale Poliţiei neinscripţionate | Măsurile propuse pentru modificarea Codului Rutier

Amenzi automate, examen auto mai dificil şi maşini ale Poliţiei neinscripţionate | Măsurile propuse pentru modificarea Codului Rutier

Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră a lansat o serie de măsuri pentru reducerea numărului de accident, printre care se numără şi amenzi automate, un examen auto mai dificil, dar şi acţiuni ale Poliţiei cu maşini neinscripţionate.

Amenzi automate, examen auto mai dificil şi maşini ale Poliţiei neinscripţionate | Măsurile propuse pentru modificarea Codului Rutier
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Alin Tarnovschi    |    13 Dec 2023   •   13:07

Coaliția pentru Siguranță Rutieră este formată din autorități, instituții și organizații nonguvernamentale. Scopul acestui grup de lucru este de a contribui la reducerea numărului de accidente pe șoselele din România, un fenomen îngrijorător în fiecare an.

De curând, Coaliția pentru Siguranţă Rutieră a lansat o Cartă Albă a Siguranței Rutiere, document ce conține o serie de propuneri de modificări legislative la Codul Rutier pentru a reduce numărul de accidente rutiere.

Documentul are mai multe propuneri care pot fi implementate pe termen scurt și mediu. Printre aceste recomandări se regăsesc:

  • creșterea nivelului dificultății examenului auto,
  • înăsprirea sancțiunilor,
  • camere video inteligente
  • introducerea educației rutiere ca materie opțională în școli.

Amenzi automate pentru şoferii români şi maşini neinscripţionate ale Poliţiei

Una dintre cele mai importante propuneri este implementarea unui sistem complex de camere video prin care şoferii români care încalcă regulile de circulaţie să fie amendaţi automat, la fel ca în cazul sistemului pentru rovinietă.

"Impunerea unui sistem automat de camere video, inclusiv în zonele urbane care să fie însoțite de amenzi automate, este un obiectiv propus pentru anul 2024 și care are ca scop managementul vitezei pe șosele. Acest sistem ar avea un rol în sancționarea comportamentelor neadecvate în trafic și ar contribui la prevenirea încălcărilor de viteză în zonele astfel supravegheate”, se arată în documentul Coaliţiei pentru Siguranţă Rutieră.

O altă măsură propusă se referă la folosirea unor maşini neinscripţionate în acţiuni ale Poliţiei.

"Un prim pas pentru atingerea acestui obiectiv, care va scădea cu cel puțin 20% numărul de accidente rutiere, va fi dotarea cu cel puțin 5 vehicule de diferite mărci neinscripționate în fiecare județ", precizează inițiatorii documentului.

Mai mult, carta mai propune şi un examen auto mai dificil, care se referă, printre altele şi la revenirea la probele de poligon şi de conducere de noapte.

×
Subiecte în articol: codul rutier amenzi Poliția Română
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close