Antena 3 CNN Actualitate Amenzi pentru proprietarii de apartamente care nu respectă o regulă banală. Mulți nu știu că au această obligație

Amenzi pentru proprietarii de apartamente care nu respectă o regulă banală. Mulți nu știu că au această obligație

Amenzi pentru proprietarii de apartamente care nu se supun legii. Există doar mici excepții.

Amenzi pentru proprietarii de apartamente care nu respectă o regulă banală. Mulți nu știu că au această obligație
Sursa foto: Hepta | Petrisor Iordan / Petrisor Iordan
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2023   •   14:15

A venit primăvara, însă mulți locatari așteaptă ca altcineva să se ocupe de curățenia din fața blocului. Vestea proastă pentru aceștia este că, de anul trecut, legea s-a schimbat, iar proprietarii de apartamente sunt obligați să participe la igienizarea spațiilor din jurul proprietăților. 

Ce e drept, exista și blocuri unde grădinile par că se învârt după soare, unde oamenii gospodari au plantat singuri flori și pomi. 

Încă din 2022, legea este clară: locatarii au obligația să întrețină și să facă curăţenie în împrejurimile proprietăților.

Din păcate, președinții de asociație spun însă că limita de proprietate este greu de stabilit. 

„Noi nu putem face decât să strângem de pe iarbă sau din grădină resturile sau gunoaiele. Unii locatari nu păstrează curățenia, își aruncă chiștoacele de țigări pe geam, aruncă hârtii pe geam, toată treaba pornește de la civilizația locatarului", a declarat Eugen Berceanu, președintele unei asociații de proprietari.

În zonele noi rezidenţiale proprietarii nu mai au grija curăţeniei din jurul blocului, sunt firme care se ocupă de asta. 

"Evident că plătim pentru asta. Curăţenia merge undeva până la 80 de lei. Avem o echipă care se ocupă de asta, o firmă separată şi plata e mai mică, costurile sunt mai mici iarna, undeva pe la 10 lei şi vara undeva pe la 20 de lei", a declarat Valentin Burdulea, reprezentant complex rezidenţial.

Aceeaşi lege prevede şi amenzi pentru cei care nu respectă curăţenia în jurul blocurilor, în jur de 40 de lei, potrivit observator.tv

×
Subiecte în articol: amenzi bloc
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close