Antena 3 CNN Actualitate Amenzi în valoare de 40.000 de lei pentru firmele din Cluj care şi-au stresat angajaţii

Amenzi în valoare de 40.000 de lei pentru firmele din Cluj care şi-au stresat angajaţii

Amenzi în valoare de 40.000 de lei pentru firmele din Cluj care şi-au stresat angajaţii
Sursa foto: angajat
08 Apr 2010   •   14:23

Mai multe firme din Cluj au primit amenzi în valoare de 40.000 de lei pe motiv că şi-au stresat angajaţii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă, firmele nu au respectat dispoziţiile şi prevederile privind munca suplimentară şi repausul săptămânal.

"Au fost aplicate, în total, amenzi de 40.000 de lei, pentru muncă la negru, nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neînfiinţarea registrului şi netransmiterea acestuia în formă electronică la ITM în termenele şi forma prevăzute de lege?, a declarat directorul coordonator al ITM Cluj, Emilian Roşca, potrivit Mediafax.

Printre neregulile sesizate se mai numără nerespectarea termenelor pentru reactualizarea controlului medical periodic, lipsa controlul medical la angajare, precum şi a fişelor individuale de sănătate şi securitate în muncă.

Mai mult de 50 de companii, care activează în domenii precum editarea produselor software, servicii în tehnologia informaţiilor şi intermedieri financiare, au fost controlate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: amenda firme angajati Cluj
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close