Antena 3 CNN Actualitate Amenzi pentru oierii care au făcut scandal la protestul din fața Parlamentului

Amenzi pentru oierii care au făcut scandal la protestul din fața Parlamentului

Amenzi pentru oierii care au făcut scandal la protestul din fața Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Dec 2015   •   20:44

Jandarmeria a aplicat o amendă de 20.000 de lei organizatorului protestelor de la Palatul Parlamentului, la care au luat parte peste 3.000 de crescători de oi, precum și alte șase amenzi de câte 500 de lei pentru participanti, pentru "instigarea și recurgerea la acțiuni violente", se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Jandarmerie Bucuresti

Într-un comunicat de presă se arată că, in timpul protestelor organizate de Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura Agrostar o parte dintre manifestanti au rupt cordonul de ordine publica, "blocand caile de comunicatie rutiera si reusind sa patrunda prin acte de violenta in curtea Parlamentului Romaniei".”În urma forțării cordonului de ordine publică, unul dintre jandarmii din dispozitiv a fost lovit, fiind necesară intervenția medicală de specialitate.

Ca urmare a acestor acțiunii de protest organizate în zona Parcului Izvor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a luat măsura sancționării cu suma de 20 de mii de lei împotriva organizatorului, pentru nerespectarea locului și perimetrului destinat adunării publice și pentru neluarea măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte de natura să tulbure ordinea publică, conform art 26, alin 1, lit. b și c din Legea nr.60/ 1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

De asemenea, au mai fost identificate și sancționate 6 persoane din grupul celor care au forțat cordonul de ordine publică, cu suma de 500 de lei fiecare, pentru instigarea și recurgerea la acțiuni violente, conform art. 26, alin 1. Lit e din Legea nr.60/ 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

În zilele următoare, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va continua identificarea tuturor celor care au încălcat prevederile legale și au pus în pericol siguranță celorlalți participanți la manifestarea publică.

Jandarmeria Capitalei asigură toți cetățenii că va adopta de fiecare dată o atitudine corectă, echidistantă și legală față de toate manifestările desfășurate în spațiul public, însă nu va tolera acțiuni care pun în pericol siguranța persoanelor, a bunurilor sau orice alte atitudini care pot aduce atingere legilor în vigoare”, se arată în comunicat.

Peste 3.000 de crescatori de oi au protestat, marti, la Palatul Parlamentului, impotrivindu-se noilor reglementari intrate in vigoare in Legea vanatorii si a fondului cinegetic, care interzice infiintarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole, fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic si limiteaza numarul de caini pe care crescatorul de animale il poate detine.

×
Subiecte în articol: amenzi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close