Antena 3 CNN Actualitate Amenzi uriașe la Dragonul Roșu din București, după controlul inspectorilor ANPC. Au fost retrase produse de peste 1 miliard de lei

Amenzi uriașe la Dragonul Roșu din București, după controlul inspectorilor ANPC. Au fost retrase produse de peste 1 miliard de lei

Inspectorii ANPC au controlat activitatea comercianților din complexul bucureștean Dragonul Roșu. Aceștia au găsit mai multe nereguli, printre care produse neetichete, pentru care au acordat amenzi totale de 76.000 de lei.

Amenzi uriașe la Dragonul Roșu din București, după controlul inspectorilor ANPC. Au fost retrase produse de peste 1 miliard de lei
Sursa foto: dragonulrosu.ro
de Adelina Miron    |    09 Feb 2022   •   20:56

„În prima săptămână a lunii februarie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR)  București-Ilfov a continuat controalele în Complexul Dragonul Roșu, pentru a verifica respectarea prevederilor legii în domeniu în cel mai important punct de vânzare angro din România.

În urma verificărilor realizate la 20 operatori economici, au fost aplicate, până în acest moment,  14 amenzi contravenționale, în valoare de 76.000 lei și au fost  sigilate spații întregi de depozitare și vânzare unde se comercializau articole de îmbrăcăminte, electronice și electrocasnice, papetărie care nu prezentau etichete sau elemente de identificare-caracterizare în limba română și care purtau elemente și simboluri grafice sau denumiri specifice unor mărci internaționale consacrate.

De asemenea, unii operatori economici comercializau produse fără a avea autorizație de funcționare. Totodată, au fost retrase de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 100.000 lei.

Comisarii CRPCR București-Ilfov au solicitat verificări suplimentare ale reprezentanților Secției de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov, dat fiind existența în standuri a unor produse posibil contrafăcute. Ulterior acestor cercetări, operatorii economici vor avea posibilitatea să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse de marcă falsificate, investigația să fie continuată de polițiștii de la SICE.”, au transmis reprezentanții ANPC într-un comunicat de presă.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close