Antena 3 CNN Actualitate Amenzi usturătoare pentru românii care nu își montează repartitoare

Amenzi usturătoare pentru românii care nu își montează repartitoare

În pragul sezonului rece, românii primesc o nouă lovitură. Cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire trebuie să îşi instaleze repartitoare până la sfârşitul acestui an. În cazul în care nu fac acest lucru riscă amenzi usturătoare.

Amenzi usturătoare pentru românii care nu își montează repartitoare
de Iulia Gorgorin    |    17 Sep 2021   •   09:57

Clienții Termoenergetica au început să primească notificari ca până pe 31 decembrie trebuie să aibă instalate repartitoare

În București sunt cele mai multe apartamente fără repartitoare

Eugen Berceanu, administrator de bloc, a vorbit, vineri, în exclusivitate la Antena 3, despre decizia luată de guvernanţi.

"Un repartitor costă între 100 și 200 de lei, în medie. 80% din scara de bloc trebuie să își pună repartitoare ca să fie fezabil și pentru firmele de repartitoare. Ele se vor citi prin radio și vor constata cât agent termic și câtă căldură se consumă în fiecare apartament. Din principiu, din părerea mea, acest lucru este bun, dar s-a grăbit Guvernul să obige persoanele critice din apartamentele care sunt încălzite cu agent termic să dea un termen foarte scurt, de 4 luni de zile. Cred că nici teoretic, nici practic nu se se poate realiza acest lucru în București, unde sunt în jur de 500.000 de apartamente fără repartitoare.

În București sunt cele mai multe apartamente fără repartitoare și nu cred că au un stoc firmele atâtea repartitoare, pentru că fiecare apartament are un minim de trei repartitoare, trei calorifere. Asta înseamnă un milion și ceva de bucăți", a precizat Eugen Berceanu, administrator de bloc.

Amenzi usturătoare pentru cei care își montează repartitoare

Un repartitor costă între 70 și 100 de lei și trebuie pus pe fiecare calorifer. Cine nu își instaleaza riscă amenzi între 500 si 1.000 lei.

"Amenzile sunt între 500 și 1.000 de lei. Să vedem acum dacă se vor aplica și dacă lumea va accelera acest proces de montare a repartitoarelor", a adăugat administratorul unui bloc din Capitală.

În plus, până în 2027, în blocuri trebuie să fie numai contoare și repartitoare pentru căldură cu citire la distanță.

×
Subiecte în articol: amenzi repartitoare blocuri
Parteneri
Aproape jumătate din miniştrii lui Marcel Ciolacu ar putea să plece din Guvern 
x close