Antena 3 CNN Actualitate Americanul de pe lista FBI, declaraţii la Antena 3

Americanul de pe lista FBI, declaraţii la Antena 3

Americanul de pe lista FBI, declaraţii la Antena 3
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Dec 2015   •   13:27

Americanul cautat de autoritatile americane pentru o posibila legatiura cu amenintarile teroriste care au stat la baza inchiderii a o mie de scoli la Los Angeles si in alte olrase americane, a fost invitatul special al Mihaelei Bârzilă, în ediţia de sâmbătă a emisiunii News Magazine. 

 
Vincent Canfield a explicat că este doar o victimă colaterală în toată această poveste şi că el este doar proprietarul serverelor de pe care s-au trimis mesaje de ameninţare. 
 
Iată explicaţiile lui Vincent:
 
"Eu lucrez de acasă, deci am o şansă unică de a călători pe unde vreau. România este o ţară unică, cu cel mai bun acces la internet. Pentru mine este foarte bine din punct de vedere financiar să trăiesc în România. Eu sunt şi fotograf în timpul liber. 
 
Nu am nicio legătură cu teroriştii. În afară de incidentul acesta, în care utilizatorul s-a folosit de serverul meu, nu am nicio altă implicare. Potrivit legii americane, eu sunt protejat, sunt provider de servicii, nu am făcut nimic rău, site-ul meu funcţionează legal, cooperez cu toate autorităţile care m-au contactat în această speţă. 
 
Am primit citaţii pentru informaţii legate de utilizatorii, sunt în contact cu FBI dar eu nu mai ştiu nimic mai mult. 
 
Sunt în România de aproximativ două săptămâni. Nu am rude aici, mi-am făcut câţiva prieteni, m-au ajutat foarte mult să învăţ limba şi mi-au arătat oraşul. 
 
Fotografia pe care o arătaţi este cu mine la un poligon de tir, am cerut să mi se facă acea poză. În SUA este mai uşor să ai arme, comparativ cu România. Nu am avut niciodată probleme cu legea, nu am fost anchetat şi în ceea ce priveşte acest incident, eu cooperez cu autorităţile şi chiar nu cred că risc ceva.
 
Nu aş spune că îmi este teamă de ceva, din discuţiile pe care le-am avut cu avocata, mi-a spus că sunt elemente care ricoşează în astfel de anchete, mai degrabă asta mă deranjează. 
 
Mesajele au speriat mulţi oameni, ameninţările sunt evidente, dar eu fac tot ce pot să ajut anchetatorii. Eu nu sunt implicat în cele întâmplate, sunt doar administratorul acelui server. Dacă utilizatorul folosea gmail, de exemplu, probabil această discuţie o aveaţi cu un angajat al Google."
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close