Antena 3 CNN Actualitate Ana Birchall a fost exclusă din PSD: "Am aflat din presă. Nu am fost invitată la ședință să aud "capetele de acuzare" și să pot răspunde"

Ana Birchall a fost exclusă din PSD: "Am aflat din presă. Nu am fost invitată la ședință să aud "capetele de acuzare" și să pot răspunde"

Ana Birchall a fost exclusă din PSD: "Am aflat din presă. Nu am fost invitată la ședință să aud "capetele de acuzare" și să pot răspunde"
12 Noi 2019   •   21:26

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, a spus că a aflat din presă faptul că a fost exclusă din PSD, fără să fi fost chemată la ședință și să i se aducă argumente în acest sens. 

"Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la ședință să aud "capetele de acuzare" și să pot răspunde.

În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice.

Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică.

M-am pus mereu în slujba romanilor, a Romaniei, și o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat.

În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului justiției, unde, alături de fostele mele colege și de foștii mei colegi, adevărați profesioniști ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu buna credinta, cu responsabilitate si profesionalism pentru a asigura respectul fata de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiție de români, începând astfel un proces de recâștigare a încrederii în actul de justiție din România, greu încercată în ultimii 3 ani.

Adresez mulțumiri reprezentanților presei care au reflectat cu bună credință activitatea mea din ultimii ani.

Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare și cu credința că in Romania lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal", a scris Ana Birchall pe pagina ei de Facebook. 

×
Subiecte în articol: Ana Birchall
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close