Antena 3 CNN Actualitate Ana Birchall, declarație după a treia amânare a ședinței: „Nu înțeleg agresivitatea șefei CSM. Am un sentiment de mâhnire”

Ana Birchall, declarație după a treia amânare a ședinței: „Nu înțeleg agresivitatea șefei CSM. Am un sentiment de mâhnire”

Ana Birchall, declarație după a treia amânare a ședinței: „Nu înțeleg agresivitatea șefei CSM. Am un sentiment de mâhnire”
01 Iul 2019   •   10:05

Scandalul continuă la CSM unde a avut loc a treia încercare de numire a Adinei Florea în fruntea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, dupa ce aceasta a câștigat detașat concursul.

Ședința CSM a fost amânată pentru a treia oară.

Citește Și Ședința CSM amânată pentru a treia oară. Numirea Adinei Florea în fruntea SIIJ, în pericol

„Tensiunile acestea au existat cu mult timp înaintea de participarea mea la prima ședință CSM, iar acum se agravează. În primul rând fac apel la președintele CSM, este rolul președintelui de a încerca să găsească consens pentru a ieși din această situație. Din punctul meu de vedere, îi asigur în continuare că ministrul Justiției va fi un partener de dialog cu rugămintea pe care am spus-o și în scris, să existe acest calendar care să cuprindă o zi și o oră și o ordine de zi, astfel încât aceste situații să nu mai existe”, a declarat ministrul Justiției la ieșire din CSM.

„Am un sentiment de mâhnire, este regretabil. CSM conform Constituției este garantul independenței justiției. Sper ca acest rol să fie exercitat în continuare”, a adăugat Ana Birchall.

Întrebată cu privire la colaborarea pe care o are cu Lia Savonea, președintele CSM, ministrul Justiției a declarat că nu înțelege tonalitatea de agresivitate pe care o are șefa CSM.

„I-am spus că în mine are un partener de dialog, dar agresivitatea nu o tolorez”, a mai subliniat Ana Birchall.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close