Antena 3 Actualitate Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției: Începem procedurile pentru extrădarea lui Radu Mazăre

Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției: Începem procedurile pentru extrădarea lui Radu Mazăre

10 Mai 2019   •   14:53
Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției: Începem procedurile pentru extrădarea lui Radu Mazăre

Procedura de extrădare a lui Radu Mazăre intră în linie dreaptă.

Documentele prin care Curtea de Apel a decis să admită extrădarea au ajuns la Ministerul Justiţiei, iar de aici urmează să fie trimise autorităţilor din Madagascar. 

Ana Birchall, ministrul interimar al Justiției a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că Ministerul de Justiție a primit documentele necesare prin care va începe procedurile de extrădare, în ceea ce-l privește pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. 

„Confirm  că astăzi,10 mai, Ministerul de Justiție a primit de la instanțele competente, respectiv de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Curtea de Apel București, documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ștefan Mazăre”, a declarat Ana Birchall.

„Am dispus ca în baza documentelor primite să înceapa la Ministerul de Justiție, în regim de urgență, procedurile și demersurile legale pentru formularea și trimiterea cererii de extrădarea. Totodată, am decis mobilizarea tuturor resurselor de care dispune ministerul  pentru îndeplinirea formalitățiilor legale”, a precizat Ana Birchall, ministrul interimal al Justiției.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close