Antena 3 CNN Actualitate Ana Birchall, reacție după întâlnirea cu MCV: „A fost o întâlnire bazată pe transparență și onestitate”

Ana Birchall, reacție după întâlnirea cu MCV: „A fost o întâlnire bazată pe transparență și onestitate”

Ana Birchall, reacție după întâlnirea cu MCV: „A fost o întâlnire bazată pe transparență și onestitate”
02 Iul 2019   •   15:38

O delegație MCV( Mecanismul de Cooperare și Verificare), formată din experți europeni a început marți o vizită, pentru a evalua situaţia justiţiei din ţara noastră.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a confirmat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că această întâlnire a fost una foarte bună, bazată pe onestitate și transparență. 

„Misiunea de evaluare desfășurată în România reprezintă o continuare a discuțiilor informale tehnice organizate în primăvara anului 2019 la Bruxelles”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

„România este o țară profund atașată valorilor europene și statului de drept, preocupată de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi și ale cetățenilor europeni. Apreciem deschiderea colegilor de la Bruxelles pentru un dialog constructiv în scopul identificării celor mai bune soluții. Autoritățile române vor continua acest dialog instituțional și transparent cu reprezentanții Comisiei, în vederea ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare”, a subliniat Ana Birchall.

×
Subiecte în articol: Ana Birchall MCV
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close