Antena 3 CNN Actualitate Ana-Maria, fiica lui Adrian Păunescu, la căpătâiul tatălui

Ana-Maria, fiica lui Adrian Păunescu, la căpătâiul tatălui

Ana-Maria, fiica lui Adrian Păunescu, la căpătâiul tatălui
Sursa foto: Antena3.ro
05 Noi 2010   •   18:19

Trupul neînsufleţit al scriitorului Adrian Păunescu a fost adus, vineri, la sediul Uniunii Scriitorilor din România. Printre cei care îi aduc un ultim omagiu poetului este şi fiica sa, Ana-Maria.

 
Ana-Maria, fiica lui Adrian Păunescu, la căpătâiul tatălui

Recent, când Adrian Păunescu era încă în viaţă, Ana-Maria i-a scris tatălui ei o scrisoare impresionantă, în care îi cerea să lupte pentru viaţă.
 
"Te rog, tată, găseşte optimismul de care e nevoie pentru luptă! Mai sunt atâtea de făcut! Vine iarna, vine frigul şi trebuie să te găsească bine. Vin sărbătorile, vine ziua mea, voi face 20 de ani şi vreau să fii puternic. La vară avem de mers la Bârca, să mâncăm lubeniţă şi ciorbă de ştevie şi să stăm pe terasa de acasă", îi transmite Ana-Maria tatălui său în scrisoarea citată de Jurnalul Naţional.

În scrisoare, Ana-Maria îi amintea tatălui său de planurile lor de călătorie la Vatra Dornei, Apuseni şi Putna. I-a vorbit apoi despre oamenii care se interesează de starea de sănătate a poetului.

"Sună telefoanele, toţi întreabă de tine.(...) Le spun că te vei face bine. Le spun că lupţi. Le spun că avem treabă. Şi ei mă cred. Au nevoie să mă creadă. Se liniştesc şi mă roagă să-ţi transmit că se gândesc la tine. Şi vocea alarmată li se stinge într-un mesaj înlăcrimat", îi scria Ana-Maria.

Citeşte aici scrisoarea Anei-Maria Păunescu

În finalul scrisorii, Ana-Maria îl ruga să nu abandoneze lupta. "Nu am făcut destule împreună. Aşa că, haide, tată, ridică-ţi ochii trişti şi ia-o de la capăt. (...) E noiembrie. Nu-mi place toamna, când ţie nu ţi-e bine", încheie fiica lui Adrian Păunescu.

Poetul, publicistul şi omul politic Adrian Păunescu a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani. Anunţul a fost făcut vineri dimineaţă de către şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a spitalului de Urgenţă Floreasca, Şerban Brădişteanu. Scriitorul suferea de diabet, insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.

Starea de sănătate a poetului Adrian Păunescu s-a înrăutăţit în noaptea de 2 spre 3 noiembrie pe fondul unor probleme mai vechi. Medicii au intrat în alertă în momentul în care au constatat oprirea bătăilor inimii şi au încercat timp de mai multe ore să-l resusciteze. La un moment dat, inima lui Adrian Păunescu a repornit, însă starea lui s-a menţinut gravă.

×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close