Antena 3 Actualitate Localitatea din România care rămâne fără primar. Motivul este neobișnuit

Localitatea din România care rămâne fără primar. Motivul este neobișnuit

de Georgiana Adam    |    26 Feb 2021   •   23:17
Localitatea din România care rămâne fără primar. Motivul este neobișnuit
Sursa foto: Ana Lenuta Motica

O localitate din Arad își pierde primarul în circumstanțe neobișnuite.

Este vorba despre comuna arădeană Gurahonț, al cărei primar, Ana Moțica, s-a aflat timp de doi ani în stare de incompatibilitate, potrivit unui raport al Agenției Naționale de Integritate.

Instituția a sesizat că Moțica a fost în intervalul respectiv atât primar, cât și membru în Consiliul de Administrație la Liceului "Ioan Buteanu" din localitate.

Ocuparea simultană a acestor două funcții a încălcat dispozițiile legislației anti-corupție.

Conform Agenției Naționale de Integritate, "în perioada 04 septembrie 2012 – 09 aprilie 2014 a exercitat simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Ioan Buteanu Gurahonț, Județul Arad, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 aplicabile în perioada supusă evaluării și ale dispozițiilor art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ".

Ana Moțica a contestat decizia ANI, însă pe 25 februarie 2021, după două amânări, completul de judecată din cadrul Curții de Casație și Justiție a dat documentul de soluționare nr. 1141/2021.

Instanța de judecată a respins, prin decizie definitivă, contestația primarului

Potrivit documentului, instanța "respinge recursul formulat de Moţica Ana Lenuţa – primarul comunei Gurahonţ împotriva Sentinței nr. 262 din 23 octombrie 2018 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă".

Odată rămasă definitivă, hotărârea va duce la încetarea mandatului de primar al Anei Moțica, locul acesteia urmând a fi luat de către viceprimarul comunei, Daniel Blaj.

Acesta va rămâne primar interimar până la data organizării unui nou tur de scrutin pentru alegerea primarului, relatează aradon.

×

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close