Antena 3 CNN Actualitate ANAF anunță înghețarea fondurilor și resurselor economice ale unei companii controlate de un oligarh rus

ANAF anunță înghețarea fondurilor și resurselor economice ale unei companii controlate de un oligarh rus

ANAF a pus în aplicare prevederile din Regulamentul UE nr.269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru entitățile TMK Artrom, TMK Assets SRL și TMK Europe GMBH

ANAF anunță înghețarea fondurilor și resurselor economice ale unei companii controlate de un oligarh rus
Sursa foto: Antena3
de Gabriel Dano    |    24 Mar 2022   •   19:05

Cele trei entități sunt controlate în mod indirect prin intermediul entității TMK Steel Holding United de către o persoana fizică aflată pe lista de sancțiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene, prrecizează un comunicat al ANAF.

În conformitate cu Regulamentul UE nr. 269/2014, ”se îngheață toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în Anexa I”, potrivit Mediafax.

Măsurile luate vizează disponibilitățile aflate în conturile bancare precum și orice alte fonduri sau resurse economice, astfel cum sunt definite la art. 1 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014. Ordinele Președintelui ANAF care vizează sancționarea celor 3 entități au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României.

Totodată, la solicitarea TMK Artrom a fost acordată derogarea prevăzută la art. 6 alin. (1) lit. a și b din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru efectuarea de plăți esențiale pentru continuarea activității comerciale a societății, respectiv plata drepturilor salariale ale angajaților, plăți către furnizori și instituții de credit. Plățile sunt autorizate cu condiția ca destinatarii acestora să nu figureze în lista din Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014, cu modificările și completările ulterioare.

Măsuri similare de derogare au fost adoptate și în alte state membre UE.

Grupul TMK este controlat de Dimitri Pumpianski, care se află pe lista oligarhilor ruşi vizaţi de sancţiuni economice, însumează circa 2.350 de angajaţi şi afaceri de 2 mld. lei. Sancţiunile impuse au venit în urma invaziei declanşate de Rusia în Ucraina, Pumpianski fiind considerat unul dintre oligarhii ruşi apropiaţi de Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close