Antena 3 CNN Actualitate ANAF anunţă o campanie uriaşă de controale în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune

ANAF anunţă o campanie uriaşă de controale în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune

În următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune, a anunțat Lucian Ovidiu Haiuş, președintele ANAF.

ANAF anunţă o campanie uriaşă de controale în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune
Sursa foto: Hepta | Petrisor Iordan
de Georgiana Adam    |    15 Mai 2022   •   19:13

"Îmi asum misiunea de a demonstra cã ANAF-ul este un partener al contribuabililor onești, cã aceastã instituție meritã încrederea și respectul cetãțenilor, dar și cã vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale.

În acest sens, vreau sã vã anunț cã în urmãtoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune", a declarat Lucian Ovidiu Haiuş, preşedintele ANAF.

Conform acestuia, sunt necesare acțiuni ferme și decisive pentru eradicarea "acestui flagel al economiei", potrivit Mediafax.

"Cred cã plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socialã pentru fiecare dintre noi, de la marile corporații, la mici antreprenori, pânã la persoanele fizice.

Trebuie sã fim cu toții conștienți și responsabili și sã înțelegem cã un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget național sãnãtos, care poate acoperi cu ușurințã nevoile de funcționare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educația, sãnãtatea sau infrastructura", a mai spus șeful ANAF.

Acesta susține că nu va tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control.

El a anunțat punerea la dispoziția contribuabililor a unui numãr de telefon, 0723.568.179, unde pot fi reclamate orice comportamente abuziv al inspectorilor ANAF.

×
Subiecte în articol: ANAF

ȘTIRI

Țara fierbe sub presiunea profesorilor. Mii de cadre didactice protestează în marile oraşe

Parteneri
Se recalculează şi pensiile în plată! Vârsta de pensionare creşte pentru acești români
x close