Antena 3 CNN Actualitate ANAF cheltuie 1 leu pentru 100 lei colectaţi

ANAF cheltuie 1 leu pentru 100 lei colectaţi

ANAF cheltuie 1 leu pentru 100 lei colectaţi
16 Sep 2015   •   15:16

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) cheltuie 1,02 lei la 100 de lei colectați, iar în prima jumătate a acestui an cheltuielile instituției s-au redus cu 4,59%, se arată într-un comunicat al ANAF remis, miercuri, Agerpres.
"Efectele reformei instituționale a ANAF, demarată în aprilie 2013, aduc modificări pozitive și în ceea ce privește cheltuielile totale și cheltuielile de personal, care înregistrează un trend descrescător, în raport cu veniturile atrase.

Astfel, creșterea colectării în 2015 cu 4,37 miliarde de lei peste programul de încasări prevăzut la 6 luni și cu 7,78 miliarde de lei față de primele 6 luni din 2014 a fost realizată fără a angaja cheltuieli suplimentare, înregistrând chiar o scădere de 4,59% a acestora", se arată în documentul citat.

La începutul acestei luni, președintele ANAF, Gelu Diaconu, anunța că i-a propus premierului Victor Ponta o formulă de reorganizare a instituției prin constituirea unui corp de specialiști care să preia de la președinte rolul de coordonare a politicilor și strategiei ANAF, cu scopul de a consolida autonomia decizională a instituției.

"De aceea, propunerea mea a vizat constituirea unui board de specialiști cu prestigiu recunoscut, pe modelul Fiscului american, pe care îl vom adapta, firește, cadrului legislativ autohton și care va coordona politicile și strategia ANAF, în locul unei singure persoane, respectiv în locul președintelui ANAF.

Pentru a finaliza reforma profunda a instituției pe care mi-am asumat-o la preluarea mandatului, în aprilie 2013, consider ca aceasta soluție de management, care distanțează ANAF de posibilele influențe poltice, este singura variantă reală și profesionistă", declara Diaconu.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close