Antena 3 CNN Actualitate ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. "În loc să achite, inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste"

ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. "În loc să achite, inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste"

Şeful ANAF a anunţat că a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. Aceasta are poprire pe conturi deoarece nu şi-a achitat obligaţiile fiscale.

ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. "În loc să achite, inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Aug 2022   •   12:02

O treime din indemnizația de senator a Dianei Şoşoacă este oprită de ANAF în vederea stingerii datoriilor pe care aceasta le are faţă de stat.

Șoșoacă are de achitat obligații la bugetul de stat și are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic, spune şeful ANAF, Lucian Heiuș.

"În loc să achite, inventează dușman și lansează scenarii fanteziste că cineva are ceva cu ea. Eu am spus, din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică, așa că senatorul Șoșoacă trebuie să-și plătească toate aceste datorii.", spune Heiuş, întrebat într-o conferință de presă despre datoriile pe care senatoarea Diana Șoșoacă le are la bugetul de stat.

Președintele ANAF precizează că a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare ale senatoarei.

„A intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a mai precizat Heiuș.

Şeful ANAF a mai afirmat că Diana Șoșoacă nu are parte de un tratament special.

„Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Şoşoacă este un contribuabil ca oricare altul, care se spune aceloraşi legi privind executarea silită şi vom recupera, aşa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datorează către bugetul de stat. Deci nu este nimic ieşit din comun”, conchide Heiuş.

Câţi bani datorează Şoşoacă statului român

Diana Șoșoacă a declarat că datoria calculată de ANAF se ridică la suma de circa 30.000 de euro și că această măsură nu reprezintă altceva decât o încercare a adversarilor săi politici de a o intimida.

"E vorba despre aproximativ 30.000 de euro. Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin pollitic.", declarase anterior senatoarea. 

Diana Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic: inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste, spune președintele ANAF, Lucian Heiuș. El îi transmite senatoarei că impozitele nu au culoare politică.

 

×
Subiecte în articol: ANAF Diana Şoşoacă
Parteneri
Explozia de la Călimăneşti, surprinsă de o cameră de supraveghere
x close