Antena 3 CNN Actualitate ANAF minte într-un comunicat oficial

ANAF minte într-un comunicat oficial

ANAF minte într-un comunicat oficial
18 Feb 2016   •   18:34

ANAF a emis joi un comunicat de presă, în care aduce o serie de clarificări privind acţiunea de luni, de la sediile televiziunilor Intact, omiţând însă mai multe aspecte.

"Au legitimat oameni la întâmplare, au luat la rând oameni, din birou în birou. Tu - dă-mi buletinul. Tu cine eşti? Unde lucrezi? O iei din birou în birou, doar-doar o să găseşti administratorul?" a spus Alessandra Stoicescu.

Redăm mai jos conţinutul integral al comunicatului:

"Referitor la informațiile vehiculate în presă în ultimele zile, Agenția Națională de Administrare Fiscală face următoarele precizări:

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român, proprietar al imobilelor din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, strada Gîrlei, nr 1B, și strada Gîrlei nr. 1D, a emis în condițiile legii notificările de evacuare către persoanele juridice care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță. Măsura a fost luată în vederea punerii în executare a măsurilor dispuse prin Decizia penală nr. 888/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București și rămasă definitivă.

În acest sens, luni, 15 februarie, 4 echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la adresele respective, pentru identificarea societăților comerciale înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului cu 48 de locații (sedii sociale și puncte de lucru);

- Deplasarea s-a făcut cu cele patru autoturisme, singurele aflate în utilizarea Serviciului executări silite și cazuri speciale și a Serviciului valorificare sentințe penale din DGRFP București. Mașinile sunt inscripționate cu sigla ”ANAF” și cu sintagma ”Executări silite”;

- În Șoseaua București-Ploiești s-a deplasat, la ora 14.30, un singur echipaj format din 4 executori fiscali, care au solicitat la recepție prezența unei persoane care să aibă calitatea de administrator sau împuternicit. Au fost îndrumați la un alt sediu;

- Executorii fiscali au prezentat legitimațiile de serviciu și ordinele de deplasare emise individual;

- Au fost legitimate doar 4 persoane, pentru a li se înmâna notificările, conform procedurii. Legitimarea a fost necesară pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al notificării.

- Au fost înmânate 10 notificări, cu confirmare de primire;

- Pentru celelalte sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societății sau reprezentanții au refuzat primirea notificărilor. În aceste cazuri, notificarea se face prin poștă cu confirmare de primire;

- Aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Gîrlei nr. 1D, respectiv din strada Gîrlei nr. 1 B".

Informaţiile au fost prezentate în cadrul emisiunii "100 de minute" cu Alessandra Stoicescu. 

“Atât acest comunicat, cât şi poziţia CSM fac o referire generală la lege, fără să facă o explicitare concretă. Ei mint prin omisiune, făcând propagandă cu generalităţi” a afirmat parlamentarul Ioan Ghişe.

"Cel puţin 10 oameni şi trei maşini sunt în plus. Era obligatoriu să fie administratorul în sediu?" a spus Adrian Ursu.

×
Subiecte în articol: post confiscat ANAF comunicat
Parteneri
Ciclonul care a adus ninsori în Europa ajunge în România
x close