Antena 3 CNN Actualitate ANAF, o nouă acțiune în forță. Cine sunt cei vizați de această dată

ANAF, o nouă acțiune în forță. Cine sunt cei vizați de această dată

Agenția Națională de Administrare Fiscală are o nouă țintă după ce i-a vizat până acum pe profesori, dar și pe influenceri.

ANAF, o nouă acțiune în forță. Cine sunt cei vizați de această dată
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    13 Sep 2022   •   17:39

Fiscul trimite Poliția peste patronii care nu și-au plătit contribuțiile la stat. Lista celor aproape 53.000 de contribuabili a fost trimisă de ANAF Inspectoratului General al Poliției Române pentru cercetări penale.

În fruntea listei, potrivit Profit.ro, este o companie de stat, CFR Marfă, cu restanțe de aproape 22.000.000 de lei. În listă sunt însă și peste 4.000 de firme cu restanțe mai mici de 100 de lei.

"Cap de listă este CFR Marfă, cu o datorie de aproape 22.000.000 de lei și ne aducem aminte că Ministerul Transporturilor anunța la finalul lunii iulie că CFR Marfă are această datorie. Vorbim de restanță la plata contribuțiilor la pensie și, de asemenea, pentru sănătate pentru salariați.

Vorbim și despre 4.000 de firme care au de dat înapoi către stat sume mai mici de 100 de lei și asta pentru că în interiorul ANAF a existat o ședință în cadrul căreia s-a decis că ANAF nu are baza legală prin care să stabilească pragul sub care informațiile nu pot fi trimise către poliție.

Știm deja că, în mod normal, firmele care datorează cel mai mult ar trebui să fie primele anchetate. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla și cum vor selecta polițiștii aceste dosare", a transmis corespodentul Antena 3 Mădălina Ignat.

 

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close