Antena 3 CNN Actualitate ANAF se transformă în Big Brother! Va avea acces la toate informațiile noastre

ANAF se transformă în Big Brother! Va avea acces la toate informațiile noastre

ANAF se transformă în Big Brother. Instituția va avea acces la toate informațiile despre conturile noastre bancare și despre plățile firmelor și ale persoanelor fizice. Acestea vor fi trecute într-un registru ANAF și vor putea fi accesate de instituțiile statului care luptă împotriva spălării banilor și a terorismului.

ANAF se transformă în Big Brother! Va avea acces la toate informațiile noastre
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    20 Iul 2020   •   15:10

Registrul unic a fost organizat printr-o ordonanță de urgență a Guvernului dată în data de 16 iulie. Au fost deja stabilite normele iar în perioada următoare mai trebuie făcuți doar niște pași procedurali pentru ca acest registru să funcționeze. 

De exemplu, dacă o firmă fantomă cu doar câțiva lei în cont face o tranzacție de zeci de mii de euro, odată trecută în acest registru, inspectorilor anti-fraudă li se va părea suspectă și vor ști să o semnaleze oamenilor legii. 

Sau, dacă o persoană care are un cont de economii primeșe brusc o sumă foarte mare, tranzacția va părea suspectă inspectorilor anti-fraudă și va fi anchetată. 

Acest registru a fost înființat pentru a transpune în legislația națională o directivă europeană împotriva spălării banilor și împotriva finanțării terorismului. 

×
Subiecte în articol: ANAF big brother
Parteneri
Femeie salvată din portbagajul unei maşini în flăcări, în Bucureşti
x close