Antena 3 CNN Actualitate ANAF cheltuie 10 milioane de euro pe an pentru scrisorile pe care le trimite contribuabililor

ANAF cheltuie 10 milioane de euro pe an pentru scrisorile pe care le trimite contribuabililor

ANAF cheltuie 10 milioane de euro pe an pentru scrisorile pe care le trimite contribuabililor
15 Oct 2016   •   21:46

Un om de afaceri din Gorj a atins un adevărat record în materie de notificări venite de la ANAF. Bărbatul, fost viceprimar, a primit acasă nu mai puţin de 46 de înştiintări, toate în aceeaşi zi

Omul spune că nu îşi va irosi timpul citindu-le pe toate, şi vrea ca funcţionarii să pună sumele într-un tabel, ca totul să poată fi mai uşor de contabilizat.

Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a explicat, într-o ediție specială Q&A, realizată de Alessandra Stoicescu, sâmbătă, la Antena 3, că situația este, într-adevăr, anormală.

În plus, Doroș a explicat că sistemul de înștiințare a oamenilor nu este unul eficient și că statul mai degrabă pierde bani cu acesta.

“Numărul este neobișnuit de mare, probabil că colegii mei au verificat în sistem și sumele sunt reale. Probabil au venit în sistemul automat și această automatizare are și lucruri bune și lucruri rele. În acest moment, aceste plicuri vin descărcate din sistemul nostru informatic, se duc la Râmnicu Vâlcea, unde este această unitate de imprimare rapidă. Așa s-au întâmplat în cazul omului, este un număr neobișnuit de mare. Și eu sunt curios acest număr. Dar pe mine mă interesează faptul că noi avem costuri cu această unitate de imprimare rapidă. Costă zece milioane de euro. Pe an. Atât costă acest sistem de imprimare rapidă. Procedura de împlicuire, distribuire. În plus față de asta, randamentul acestui tip de notificare nu este cel pe care îl așteptăm. Și foarte multe scrisori se și întorc. Problema asta este – costă foarte mult și sistemul nu își îndeplinește menirea inițială. Dorim să trecem în regimul informatic cu totul.”

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close