Antena 3 CNN Actualitate ANAF va ridica popririle în cel mult 24 de ore după plata datoriilor - proiect

ANAF va ridica popririle în cel mult 24 de ore după plata datoriilor - proiect

Un deputat liberal propune modificarrea Codului de Procedură Fiscală astfel încât Fiscul să ridice popririle în cel mult 24 de ore după plata datoriilor.

ANAF va ridica popririle în cel mult 24 de ore după plata datoriilor - proiect
12 Ian 2020   •   18:28

Românii vor putea scăpa rapid de popriri după ce își plătesc datoriile la ANAF. Asta dacă inițiativa deputatului PNL Florin Roman va trece de Parlament. 

"În calitate de deputat liberal voi depune mâine (luni - n.r.) la Parlamentul României o propunere legislativă de modificare şi completare a Codului de Procedură Fiscală, astfel încât ANAF va avea obligaţia expresă de a ridica imediat popriile pe conturi bancare ale debitorilor, în situaţia în care contribuabilii şi-au achitat datoriile scadente. În timpul guvernelor PSD, ANAF putea pune poprire pe toate sumele deţinute în conturi de un contribuabil chiar dacă datoria era şi de 10 sau 100 de ori mai mică, iar stingerea debitului nu conducea automat la o solicitare din partea ANAF de a ridica poprirea", spune Florin Roman, într-un comunicat de presă.

"Era o întreagă nebunie pentru oricine dorea să-şi deblocheze cardurile şi conturile bancare. O adevărată bătaie de joc şi timp pierdut pe la ghişee, deşi autorităţile publice sunt plătite ca să ne facă viaţa mai uşoară. Ca să nu mai vorbim despre firmele cărora le-a fost plătită cu luni de zile întârziere returnarea de TVA, fiind în imposibilitate de a-şi plăti datoriile fiscale, nu din rea-credinţă, ci tocmai din cauza statului rău-plătitor", adaugă Roman.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close