Antena 3 CNN Actualitate ANAF vrea să își facă magazin online. Cât ar putea costa o mașină de lux

ANAF vrea să își facă magazin online. Cât ar putea costa o mașină de lux

ANAF vrea să își facă magazin online. Cât ar putea costa o mașină de lux
30 Aug 2016   •   00:03

ANAF se mută în mediul virtual unde vrea să vândă bunuri confiscate sau sechestrate. În fruntea listei pentru viitorul magazin virtual sunt maşinile şi utilajele care se află deja în parcurile auto ale autorităţilor. ANAF ar vrea să le valorifice chiar înaintea unei decizii definitive în instanţă pentru a evita devalorizarea produselor pe timpul proceselor, potrivit stiri.tv.ro.

Mii de maşini zac de ani buni în parcurile auto ale autorităţilor. Noi sau folosite, autoturisme, dube, camioane sau utilaje, au fost sechestrate de procurori în diverse dosare penale. Pot fi scoase la vânzare pentru recuperarea prejudiciilor abia după ce instanţele pronunţă sentinţe definitive. Problema este că, în câţiva ani de procese, valoarea oricărei maşini scade foarte mult.

Toate însă ar putea ajunge la vânzare pe internet, şi mult mai repede decât acum. Autorităţile vor să evite devalorizarea şi caută soluţii pentru a valorifica mai repede bunurile confiscate chiar din faza de cercetare penală. În viitorul magazin ANAF de pe internet va fi şi marfa confiscată în diverse alte acţiuni.

Numai în parcurile auto ale Poliţiei de Frontieră sunt 1200 de maşini blocate. În general, au fost folosite pentru săvârşirea unor infracţiuni.

Poliţia Română are şi mai multe maşini confiscate: aproape 2000.

În urmă cu câteva luni, în curtea depozitului ANAF erau păstrate sub sigiliu maşini care de obicei sunt de găsit prin parcările hotelurilor şi restaurantelor de lux. Audi Q7, BMW X5 si Seria 5, Mercedes S Class, Jaguar, Maserati si chiar un Lamborghini. Autoturismele de lux au ajuns în proprietatea statului după ce au fost confiscate de la inculpaţii condamnaţi definitiv de instanţe pentru recuperarea prejudiciilor, potrivit gandul.info.

Spre exemplu, două Maserati Quattroporte, confiscate într-un dosar de fraudă în asigurari,  sunt evaluate şi scoase la Vânzare la 14 şi respectiv 16 mii de euro. În acest timp însă un Jaguar XKR avariat are pretul de pornire de 11 mii de euro. 

ANAF vinde şi locuinţe printre care şi apartamente din zona de nord a Capitalei, una dintre cele mai scumpe din România.  Preţurile pornesc de la 75.000 de euro pentro o suprafaţă de 50 de metri pătraţi până la cel mai scump care este un penthouse în valoare de aproximativ de 280.000 de euro şi care are o suprafaţă de 150 de metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close