Antena 3 CNN Actualitate Analizele medicale efectuate în laboratoarele acreditate RENAR din România, recunoscute oriunde în Europa

Analizele medicale efectuate în laboratoarele acreditate RENAR din România, recunoscute oriunde în Europa

Pentru depistarea exactă a unei probleme de sănătate medicii, recomandă analize medicale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2023   •   09:21

Este foarte important ca rezultatele investigațiilor să fie corecte și concludente, astfel încât medicul să pună diagnosticul sau să prescrie tratamentul adecvat. 

Adresându-ne unui un laborator de analize medicale acreditat RENAR, avem siguranța că investigațiile sunt realizate în conformitate cu cerințele și standardele europene.

RENAR - Asociația de Acreditare din România - este singura instituție din România recunoscută la nivel european în domeniul acreditării bunurilor și serviciilor oferite populației, inclusiv în domeniul serviciilor din domeniul medical.

Acreditarea RENAR certifică faptul că laboratoarele de analize medicale și personalul care-și desfășoară activitatea acolo au competențele necesare să efectueze determinări conform cerințelor europene si internaționale în domeniul calității.

Menționarea acreditării RENAR pe buletinul de analize reduce riscul de a primi rezultate eronate.

Președinte RENAR: "Încrederea în acreditare este în creștere"

"Acreditarea RENAR a unui laborator de investigații medicale aduce niște beneficii pentru cei care i se adresează. Investigațiile medicale sunt recunoscute oriunde în Europa. Analizele efectuate într-un laborator acreditat RENAR oferă garanția faptului că sunt realizate conform cerințelor standardului.

Din discuțiile pe care le-am avut cu directorii de clinici sau șefi de laborator, am constatat că, de multe ori, cetățenii cer să li se facă analizele într-un laborator RENAR. Asta înseamnă ca încrederea în acreditare este din ce în ce mai largă", spune președintele RENAR, Fănel Iacobescu.

Acreditarea RENAR este o cerință obligatorie pentru laboratoarele de investigații medicale aflate sub contract cu Casele de Asigurări de sănătate, unde contravaloarea investigațiilor efectuate pentru asigurați este decontată din fondul Asigurărilor Sociale de Sănătate.

Lista laboratoarelor acreditate poate fi consultată pe site-ul RENAR, astfel încât oricine poate alege un laborator cât mai aproape de casă, care garantează rezultate corecte și concludente ale investigațiilor recomandate de specialiști.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close