Antena 3 CNN Actualitate Atentat la sănătatea românilor. Zeci de mii de români au primit analize neconforme

Atentat la sănătatea românilor. Zeci de mii de români au primit analize neconforme

O societate comercială a furnizat timp de cinci ani reactivi medicali neconformi pentru spitale și alte unități medicale. Reactivii au fost folosiți pentru analize de laborator atât la clinici private, cât și la stat.

Atentat la sănătatea românilor. Zeci de mii de români au primit analize neconforme
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    08 Iul 2021   •   13:20

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București efectuează joi 19 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița, într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice. 

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din anul 2017, până în prezent reprezentanții unei societăți comerciale ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate. 

Astfel, timp de cinci ani, în mai multe spitale din România, atât din sistemul medical de stat cât și din cel privat, au circulat reactivi chimici și aparate medicale care nu îndeplinesc condițiile minime de calitate.

De asemenea, societatea comercială ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfășoare astfel de activități, conform procurorilor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

×
Subiecte în articol: analize neconforme reactivi chimici
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close