Antena 3 Actualitate ANAT România: Numărul turiştilor aflaţi pe litoral este cu 20% mai mare decât anul trecut

ANAT România: Numărul turiştilor aflaţi pe litoral este cu 20% mai mare decât anul trecut

de G.S.    |    30 Iun 2012   •   18:36
ANAT România: Numărul turiştilor aflaţi pe litoral este cu 20% mai mare decât anul trecut Foto: Mediafax

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Corina Martin, susţine că numărul turiştilor aflaţi în această perioadă pe litoral este cu 20 la sută mai mare decât anul trecut, susţinând că asistăm la cel mai bun început de sezon din ultimii trei ani, conform Mediafax.
   
"A crescut numărul de turişti pe litoral în acest moment faţă de anul trecut cu 20%, este cel mai bun sezon, până în acest moment faţă de ultimii trei ani. De când a început criza, nu am mai avut un început de vară atât de bun. De câteva weekenduri avem grad de ocupare foarte mare, în Mamaia, în primul rând, pe Mamaia stăm foarte bine", a declarat Corina Martin, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la ANAT.
   
Ea a precizat că a crescut şi numărul turiştilor care vin pe litoral prin agenţiile de turism, tot cu 20%, şi a ţinut să reamintească faptul că informaţiile care apar în mass-media despre creşterea tarifelor pe litoral se referă la preţul de la recepţie şi nu la vacanţe deja plătite prin intermediul agenţiilor de turism. 
   
"A crescut numărul turiştilor care vin pe litoral prin agenţiile de turism cu 20%, de asemenea. De ce spun acest lucru? Deoarece presa are această tendinţă ca atunci când ne apropiem de 1 iulie să spună că se majorează tarifele pe litoral. La recepţie sigur cresc tarifele pentru că se intră în sezon, iar pe măsură ce ne apropiem de vârful de sezon cererea este mai mare şi cei care vin la recepţie vor găsi tarife mai mari. Aşa cum am spus întotdeauna, tariful de recepţie este tariful fraierului, de aceea sunt şi foarte puţini cei care vin la recepţie, în general, merg către agenţii. Şi să vă spun de ce nu cresc tarifele la agenţii deoarece contractele între hotelieri şi agenţii sunt încheiate anul trecut la Bursa Litoral, iar în baza acestor contracte, agenţiile au publicat cataloage, broşuri, pe site-urile lor sunt tarifele aşa cum le-au lansat în decembrie şi ianuarie în programul Înscrieri Timpurii al ANAT, aşadar, sunt puse în vânzare încă de atunci şi nu se pot modifica", a explicat Corina Martin.
   
Ea a mai spus că aproximativ 70% din turiştii care vor sosi de acum încolo pe litoral şi-au achiziţionat vacanţele încă de la începutul anului, prin programul Înscrieri Timpurii, beneficiind de un discount de până la 30%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close