Antena 3 CNN Actualitate Anca Boagiu i-a demis pe şefii de la Autoritatea Rutieră şi Registrul Auto pe motive de ineficienţă

Anca Boagiu i-a demis pe şefii de la Autoritatea Rutieră şi Registrul Auto pe motive de ineficienţă

Anca Boagiu i-a demis pe şefii de la Autoritatea Rutieră şi Registrul Auto pe motive de ineficienţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Oct 2010   •   14:08

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu i-a demis pe şefii de la Autoritatea Rutieră şi Registrul Auto. Celor doi li se reproşează lipsa de implicare în efectuarea controalelor pentru siguranţa traficului.

Ministrul Transporturilor susţine că inspectorii de trafic trebuie să stea mai mult în teren pentru a preveni accidentele rutiere. În urmă cu o săptămână, Anca Boagiu, a demis-o şi pe Dorina Tiron de la conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi, tot pe motive de ineficienţă.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, i-a eliberat din funcţie vineri, 1 octombrie, pe Iancu Crăciunoiu, directorul general al ARR, şi pe Daniel Patentaşu, directorul general al RAR. Decizia vine ca urmare a lipsei de implicare a celor doi responsabili din fruntea ARR şi RAR în  efectuarea controalelor eficiente pentru asigurarea siguranţei traficului. 

?Nu doar poliţia rutieră are responsabilităţi în prevenirea accidentelor de circulaţie, ci şi autorităţile de reglementare şi control, ARR şi RAR în acest caz. Din statisticile poliţiei, accidentele cu cele mai multe victime sunt cele care implică transportul de pasageri, ca urmare a defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Începând de azi  vom avea  în teren echipe de control ale RAR şi ARR împreună cu Poliţia Română, astfel încât activitatea de prevenire a accidentelor să fie intensificată. În afara controalelor în trafic, ARR va efectua controale zilnice şi la sediile operatorilor de transport rutier. Aceste măsuri trebuie să sporească siguranţa pasagerilor conform standardelor europene referitoare la transportul rutier de persoane. La nivelul Uniunii Europene tema drepturilor pasagerilor este extrem de sensibilă şi se discută chiar în această perioadă o propunere de directivă prin care să fie ameliorat gradul de siguranţă în transportul rutier de persoane", a declarat ministrul Anca Boagiu.

Florian Coman Meluş va prelua temporar atribuţiile de director general al ARR, iar Stancu Sotir va prelua temporar atribuţiile de director general al RAR

Antena 3

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close