Antena 3 CNN Actualitate Anca Boagiu va da în judecată constructorul podului Calafat-Vidin

Anca Boagiu va da în judecată constructorul podului Calafat-Vidin

Anca Boagiu va da în judecată constructorul podului Calafat-Vidin
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Oct 2010   •   17:28

Ministerul Transporturilor, Anca Boagiu a anunţat că va da în judecată compania spaniolă  aleasă de Bulgaria pentru construcţia podului Calafat-Vidin, pentru a recupera costurile suplimentare generate de întârzierea lucrării, informează Mediafax.

"Toate sumele pe care partea română le acumulează din cauza întâzierilor celor de la FCC vor fi recuperate în instanţă. Până acum, din întârzieri s-au înregistrat deja 5 milioane euro", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, în cadrul unei vizite de lucru, alături de omologul bulgar, la şantierul podului.

Compania spaniolă FCC Construction a solicitat Ministerului Transporturilor din Bulgaria extinderea termenului de finalizare a lucrării cu un an, respectiv până în 2012. "Există pretenţii suplimentare de la constructor pentru a prelungi termenul de finalizare, însă este inacceptabil", a declarat ministrul bulgar al Transporturilor, Alexandr Tsvetkov.

Boagiu susţine că FCC a promis în urmă cu trei luni că lucrarea va fi finalizată în decembrie 2011. Ulterior, purtătorii de cuvânt ai companiei au invocat pentru extinderea termenului limită motive precum starea vremii şi inundaţiile, evenimente care nu s-au produs în ultimele trei luni.

Podul ce urmează a fi contruit între Calafat şi Vidin va avea o lungime de doi kilometri şi va beneficia de o finanţare gratuită de 70 de milioane de euro, prin programul european ISPA.

Costurile totale pentru dezvoltarea acestui proiect, se ridică la suma de 226 de milioane de euro,

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close