Antena 3 CNN Actualitate Anca Dragu, aleasă președintele Senatului cu susţinerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR

Anca Dragu, aleasă președintele Senatului cu susţinerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR

Senatorul USR PLUS, Anca Dragu, susținută de coaliția PNL, USR PLUS și UDMR, a fost aleasă, luni seară, preşedinte al Senatului, cu 75 de voturi „pentru”. Este prima femeie care ocupă o asemenea funcţie în România.

Anca Dragu, aleasă președintele Senatului cu susţinerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2020   •   22:40

Anca Dragu a obţinut 75 de voturi „pentru” şi 51 „împotrivă”. Alte șapte voturi au fost nule. În total au fost exprimate 133 de voturi, transmite Mediafax.

Ea a candidat pentru funcția de președinte al Senatului alături de senatorul PSD Lucian Romaşcanu, social democratul obținând doar 51 de voturi „pentru”, în vreme ce alți 75 de senatori au votat „împotrivă”.

Anca Dragu este economist și a fost ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Dacian Cioloş. Între anii 1996-2001, Anca Paliu Dragu a fost economist în cadrul Băncii Naționale. Apoi, timp de 12 ani, a lucrat în cadrul biroului de la București al FMI și ulterior a fost analist economic în cadrul Directoratului general de economie şi finanţe al Comisiei Europene. Între 2013 și 2015, a ocupat postul de analist economic în cadrul Comisiei Europene, post la care renunță pentru a ocupa fotoliul de Ministru al finanțelor publice în Guvernul Dacian Cioloș.
A fost în funcție între 17 noiembrie 2015, când l-a înlocuit pe Eugen Teodorovici, odată cu instalarea Guvernului Dacian Cioloș, până la 4 ianuarie 2017, când a predat portofoliul lui Viorel Ștefan.

Coaliția îl susține în funcția de președinte al Camerei Deputaților pe Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Senat anca dragu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close