Antena 3 CNN Actualitate Ancheta care a ridicat mai multe semne de întrebare, decât să rezolve problema. Exploziile din Sighet rămân un mister

Ancheta care a ridicat mai multe semne de întrebare, decât să rezolve problema. Exploziile din Sighet rămân un mister

Ancheta care a ridicat mai multe semne de întrebare, decât să rezolve problema. Exploziile din Sighet rămân un mister
de O.P.    |    21 Feb 2012   •   05:45

Ancheta în cazul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei ridică din ce în ce mai multe semne de întrebare. Procurorii care investighează cazul nu pot explica de ce a avut loc a doua explozie şi nici cine este vinovat.

Oamenii legii au pus sechestru pe documentele firmei şi au audiat mai mulţi angajaţi ai companiei. De mai bine de 48 de ore, locuinţele din zonă nu au fost alimentate cu gaz, lucrurile urmând să revină la normal astăzi.

Firma care distribuie gaze în Sighetu Marmaţiei, Berg Sistem Gaz, este anchetată penal pentru vătămare corporală şi distrugere din culpă.  În plus, ANRE verifică dacă Berg Sistem Gaz a făcut inspecţiile obligatorii la reţea.

Berg Sistem Gaz este o firmă din Călăraşi, care a ajuns să distribuie gazul în Sighetu Marmaţiei în 2003. Autorităţile locale susţin că nu au nicio legătură cu firma, care le-a fost impusă de Guvern.

Anchetatorii încă nu ştiu cine este responsabil pentru producerea celor două explozii.

Clădirea care a fost afectată de cele două deflagraţii trebuia să fie demolată în cursul zilei de luni. Primăria îşi dăduse deja avizul.. Soţia proprietarului imobilului, rănit şi el într-una din explozii, refuză însă demolarea.

×
Subiecte în articol: explozii
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close