Antena 3 CNN Actualitate Anchetă şi dosar penal în cazul muncitorilor îngropaţi de vii lângă Biblioteca Națională din București

Anchetă şi dosar penal în cazul muncitorilor îngropaţi de vii lângă Biblioteca Națională din București

Anchetă şi dosar penal după tragedia din centrul Capitalei, unde doi muncitori au murit, iar alţi patru au ajuns la spital. Un mal de pământ s-a surpat peste ei, în timp ce lucrau la consolidarea drumului de acces către Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională. Anchetatorii vor stabili, astăzi, pe cine vor chema la audieri în acest caz.

Anchetă şi dosar penal în cazul muncitorilor îngropaţi de vii lângă Biblioteca Națională din București
de Rafaelo Varga    |    03 Aug 2021   •   08:50

Muncitorii lucrau în zona Bibliotecii Naționale din București în momentul în care un mal de pământ s-a prăbușit peste ei.

Doi oameni au murit şi alţi patru au ajuns la spital

Persoanele care şi-au pierdut viaţa avea 50, respectiv 55 de ani. Alte 4 persoane au fost transportate la spitalele Universitar şi Floreasca.

Angajatii Bibliotecii Naționale au fost cei carte au sunat de urgență la 112. Salvatorii ajunși la fața locului au avut de dus o luptă contracronometru, însă, cu toate astea, două persoane nu au mai putut fi salvate.

"Din ceea ce se poate observa, este un șant cu o lungime de aproximativ 25 m , adâncime de peste 2 m și lățime peste 1,5 m. În interior erau armături din fier beton. Cel mai probabil se lucra pentru consolidarea acestei căi rutiere de acces , acestei bretele care se află în imediata apropiere a cladirii", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Malul s-a surpat pe o lungime de aproximativ 3 metri

"Oamenii lucrau jos acolo, puneau un capac de lenmn. Asta a fost chestia şi s-a rupt malul şi a căzut peste ei", a spus un alt muncitor.

Polţia a deschis o anchetă.

"Muncitorii, colegii celor care au căzut sub malul de pământ au fost anunţaţi că urmeaza să fie audiaţi, chiar aici pe şantier. Ei sunt cei care au intervenit primii să îi salveze pe colegii aflaţi în nevoie", a transmis Rafaelo Varga, reporter Antena 3.

Operaţiunea de salvare s-a încheiat după 5 ore şi jumătate

"A fost o operaţiune de lungă durată, având în vedere modul şi modul în care se prezenta acest şantier. A fost nevoie de consoilidarea malurilor atât în faza iniţială cât si pe parcurs, pe măsură ce se săpau cu buldoexcavatorul aceste zone de căutare, a adăugat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close