Antena 3 CNN Actualitate Ancheta în cazul bebeluşului ars: Asistenta nu este vinovată de neglijenţă în serviciu

Ancheta în cazul bebeluşului ars: Asistenta nu este vinovată de neglijenţă în serviciu

Ancheta în cazul bebeluşului ars: Asistenta nu este vinovată de neglijenţă în serviciu
Sursa foto: incubator
30 Noi 2009   •   17:48

Asistenta acuzată ca a uitat un bebeluş de doar 4 zile în incubator nu este vinovată de neglijenţă în serviciu! Este decizia şefilor Ordinului Asistenţilor care sunt de părere că femeia era oricum depăşită de situaţie pentru că trebuia să aibă grijă de 27 de copii, iar incubatoarele erau defecte.

?Această asistentă nu se face vinovată de neglijenţă în seviciu ea facând în acea noapte lucruri care oricum îi depăşeau atribuţiile profesionale?, a declarat Carmen Mazilu, preşedinte Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti.

Emilia Baron avea grijă de 27 de copii aflaţi la etaje diferite. Între timp a mai asistat şi la două naşteri aşa că nu a supravegheat copiii din incubatoare. Cei de la Ordinul Asistenţilor o acuză că a încălcat, însă, codul de etică.

Asistenta ştia că incubatoarele sunt vechi şi defecte însă le-a folosit oricum. Ba mai mult, pentru că avea prea puţine aparate şi prea mulţi copii pentru care medicii indicaseră fototerapie, femeia a decis să pună cîte doi copii în incubator.

Ordinul Asistenţilor a decis să îi retragă Emiliei Baron dreptul de exercitare a profesiei pentru şase luni.

Alexandru, băieţelul pe care femeia l-a uitat în incubator pentru jumătate de oră se simte mai bine şi peste 2 zile va mai suferi o intervenţie chirurgicală la faţă, spun cei de la Ordinul Asistenţilor. Băiatul va avea însă nevoie mereu de ajutorul medicilor.

Reprezentanţii Maternităţii Bucur refuză să comenteze situaţia din spital pe motiv că incidentul este cercetat de parchet.

Antena 3

×
Subiecte în articol: bebelus ancheta asistenta
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close