Antena 3 CNN Actualitate Ancheta în cazul Ciorogârla, contestată de soţia unuia dintre acuzaţi (VIDEO)

Ancheta în cazul Ciorogârla, contestată de soţia unuia dintre acuzaţi (VIDEO)

Ancheta în cazul Ciorogârla, contestată de soţia unuia dintre acuzaţi (VIDEO)
Sursa foto: Ciorogarla
31 Mai 2009   •   22:49

Soţia unuia dintre militarii arestaţi pentru furtul de arme de la depozitul din Ciorogârla contestă modul în care se desfăşoară ancheta. Sunt multe voci care susţin că s-au făcut multe erori în acest caz. Cea mai mare dispută este provocată de administrarea probelor, în funcţie de care şapte militari sunt şi acum în spatele gratiilor. Procurorii nu acceptă însă contra-expertizele pe care le cer acuzaţii.
Soţia lui Marius Tudorache, şefului pazei unităţii militare de la Ciorogârla în perioada când s-a produs furtul de arme, are multe semne de întrebare legate de modul în care s-a derulat ancheta. ?De la colegii soţului meu şi de la el implicit am înţeles că acele lăzi erau tapetate cu o hârtie. Plouând afară, trebuia clar să fie hărtia din interior udă?, spune ea.
Avocaţii lui Tudorache au cerut să se facă o altă expertiză a probelor, dar cererea lor a fost refuzată de instanţă. Soţia explică şi motivul pentru care s-a cerut această expertiză: ?Soţul meu, unde se spune că s-ar fi găsit urme de-ale lui, el nu a intrat în acele încăperi în viaţa lui. Acele urme nu aveau cum să fie acolo. De fapt nu sunt urme. Sunt probe biocriminalistice. Un anume domn maior, deci un gradat, care chiar este şef de stat major, a fost pus sub învinuire pentru că i s-au găsit urme pe una din lăzile care a fost găsită în exterior, iar motivaţia domnilor procurori a fost că dânsul, după constatarea evenimentului, a stat prin prejamă?.
Şi fostul preşedinte al Tribunalul Militar Bucureşti crede că s-a făcut o eroare, atunci când s-a refuzat o nouă expertiză. ?Este greu de acceptat că urma genetică lăsată pe ladă de către aceşti soldaţi şi gradaţi să aibă o semnificaţie penală şi, în acelaţi context, urma altui personaj să nu aibă semnificaţie penală. Nouă, organele de urmărire penală trebuie să ne explice de ce?, spune Ion Panaitescu.
Soţia lui Marius Tudorache crede că militarul, împreună cu ceilalţi colegi arestaţi, sunt doar nişte ţapi ispăşitori în cazul Ciorogârla.
Cele 60 de arme care au dispărut din depozitul unităţii militare în ianuarie nu au fost găsite. Dintre cei 11 militari acuzaţi iniţial că au participat la furt, şapte sunt în continuare arestaţi. Anchetatorii nu au putut răspunde nici în prezent la întrebarea cui i-ar fi putut folosi armele, pentru că pe piaţa neagră nu valorează prea mult.
După furt, ministrul Mihai Stănişoara a demis mai mulţi ofiţeri cu funcţii mari în Armata Română. Printre aceştia au fost şi şeful Forţelor Aeriene generalul Constantin Croitoru şi şeful direcţiei contrainformaţii şi siguranţă militară al ministerului, general de brigada, Ion Ungureanu.


Antena 3

×
Subiecte în articol: contestatie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close