Antena 3 CNN Actualitate Anchetă în cazul morţii Lianei Dumitrescu: Părinţii acuză medicii că au refuzat externarea

Anchetă în cazul morţii Lianei Dumitrescu: Părinţii acuză medicii că au refuzat externarea

Anchetă în cazul morţii Lianei Dumitrescu: Părinţii acuză medicii că au refuzat externarea
Sursa foto: Foto: Video News
27 Ian 2011   •   11:19

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei (PICCJ) vor face verificări în cazul morţii deputatului Liana Dumitrescu. Părinţii acesteia au făcut plângere penală împotriva medicilor de la Spitalul Elias, pe care îi acuză că au refuzat externarea pacientei pentru a putea fi dusă la tratament în străinătate.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, părinţii Lianei Dumitrescu, care a încetat din viaţă joi dimineaţă, susţin că medicii au refuzat externarea, în condiţiile în care familia dorea să o ducă la tratament la o clinică din străinătate.

Plângerea a fost înregistrată la Secţia de urmărire Penală şi Criminalistică a PICCJ, deşi competenţa teritorială ar fi revenit Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

Procurorii PICCJ au decis să demareze cercetările în acest caz, iar Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 va dispune expertiza medico-legală, rezultatul urmând să fie trimis procurorilor Parchetului instanţei supreme.

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti. Pacienta, în vârstă de doar 38 de ani, a făcut stop cardiac după mai bine de o săptămână petrecută în spital. Potrivit managerulului Spitalului Elias, deputatul suferea de o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament, ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică.

×
Subiecte în articol: ancheta procurori medici refuz externare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close