Antena 3 CNN Actualitate Anchetă pentru înşelăciune după avalanşa de la cabana Capra

Anchetă pentru înşelăciune după avalanşa de la cabana Capra

Dosar penal în cazul turiştilor suprinşi de avalanşă la Cabana Capra. Procurorii investighează o posibilă înşelăciune după ce turiştii au declarat că hotelierii le-au spus că drumul este deschis şi este accesibil, deşi oficial fusese inchis de Compania de Drumuri.

Anchetă pentru înşelăciune după avalanşa de la cabana Capra
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2023   •   15:46

Anchetatorii au deschis, la acest moment, un dosar penal pentru înşelăciune, însă cercetările sunt efectuate in rem, adică pe faptă, şi nu sunt persoane cercetate.

Totodată, poliţiştii vor face audieri în următoarea perioadă. Atât turiştii, cât şi reprezentanţii complexului hotelier vor da declaraţii în faţa anchetatorilor.

Persoanele salvate după avalanşa care a lovit cabana Capra au spus că au primit asigurări de la recepţia hotelului că drumul este accesibil.

Mai mult decât atât, cei mai mulţi dintre ei s-au cazat vineri şi au găsit bucata de drum de pe Transfăgărăşan deszăpezită.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şi: Cabană lovită de avalanșă pe Transfăgărășan. Locația este plină de turiști

Transfăgărăşanul este deschis în această perioadă până la kilometrul 104, iar Cabana Capra este la kilometrul 106. Oamenii spun că cei doi kilometri de drum erau curăţaţi şi că de deszăpezire s-ar fi ocupat chiar reprezentanţii cabanei.

Poliţiştii au identificat şi 14 dintre proprietarii autoturismelor avariate de avalanşă.

×
Subiecte în articol: Cabana Capra avalansa
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close