Antena 3 CNN Actualitate Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după ce un bolnav de demență ar fi plecat singur acasă

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după ce un bolnav de demență ar fi plecat singur acasă

Fiul bărbatului bolnav de demenţă acuză Spitalul Județean de Urgență Ploiești că l-au externat pe tatăl său fără aparţinător, deşi a stabilit telefonic o oră la care să vină să îl ducă acasă.

Anchetă internă la Spitalul Județean Ploiești, după ce un bolnav de demență ar fi plecat singur acasă
de Georgiana Adam    |    22 Ian 2021   •   21:15

Fiul bolnavului a povestiti că, joi, în timp ce se afla la serviciu a primit un telefon de la Ambulanţa Prahova care l-a informat că tatăl său se simte rău şi va fi transportat la spital.

"La 14:45 a ajuns la spital, am tot sunat toată ziua sa știu dacă îl internează sau nu, și le-am precizat că suferă de demență și că este sub tratament și vreau să știu dacă nu-l internează pentru a merge să-l iau, rugându-i să nu-i dea drumul să plece singur”, a spus fiul bărbatului pentru ziarulincomod.ro

Deşi s-a stabilit ca la externare să fie anunţat, fiul bărbatului susţine că personalul medical l-au trimis acasă pe bolnav fără însoţitor.

"I-au dat drumul din spital la ora 7 dimineața, în condițiile în care am fost sunat la 02:35 să mi se spună că pot veni să-l iau atunci sau mai târziu. Le-am spus că vin să-l iau pe la ora 9-9:30”, a mai spus fiul pacientului.

Vrând să afle o explicaţie, fiul susţine că personalul medical i-ar fi comunicat că tatăl său le-a spus că este aşteptat afară cu taxiul.

"Cum poți trimite un om cu demență singur acasă, îmbrăcat subțire, la temperaturile scăzute care sunt dimineața, fără nici un act la el?!

Fusese cu ambulanța adus. Răspunsul lor a fost că i-a păcălit că îl aștept eu cu taxiul afară. Adică la 2:35 au putut să mă sune, dar la ora 7 nu au mai putut face asta”, a mai spus fiul bolnavului.

Revoltat, fiul este hotărât să depună, luni, plângere penală împotriva Spitalului Județean de Urgență Ploiești

Contactat pentru un punct de vedere de jurnaliştii de la Ziarulncomod, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a declarat că a demarat o anchetă internă în acest caz, iar dacă faptele reclamate se vor confirma cei responsabili vor fi sancționați drastic.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close