Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la ANRE, după creșterea prețului la energia electrică

Anchetă la ANRE, după creșterea prețului la energia electrică

Anchetă la ANRE, după creșterea prețului la energia electrică
10 Aug 2017   •   14:01

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, joi, că fie o comisie de anchetă, fie comisiile de industrii ale Parlamentului vor cerceta ce se întâmplă la ANRE

"Fără îndoială, da. Eu sunt la Parlament, aştept de la premier această scrisoare. Fie se va constitui o comisie de anchetă, fie comisiile reunite de industrii, pentru că, din câte ştiu eu, ANRE este în coordonarea comisiilor de industrii, comisiile de industrii de la Camera şi de la Senat vor face o astfel de anchetă să vadă ce se întâmplă, pentru că (...) ANRE este în coordonarea Parlamentului", a spus Florin Iordache, la RFI. 

El a arătat că o astfel de anchetă se va finaliza cu un răspuns de la ANRE cu privire la creşterea preţului la energie electrică. 

"Cu un răspuns de la ANRE, ce s-a întâmplat şi care este un răspuns cu date şi cu documente, de ce creşte preţul, care sunt factorii care au dus la aceste creşteri, dacă nu cumva e o incompetenţă din partea ANRE-ului. Deci sunt nişte răspunsuri pe care cei care coordonează activitatea trebuie să le dea", a adăugat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. 

Premierul Mihai Tudose anunţa, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că Executivul va cere Parlamentului o anchetă la ANRE pe tema situaţiei din sistemul energetic, respectiv a creşterilor de preţuri la energia electrică înregistrate în ultima perioadă, după ce ministrul Energiei l-a informat că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei nu a realizat "o analiză riguroasă şi transparentă a comportamentului pe piaţă, pe piaţa de a doua zi". 

"Eu cred că este un moment în care noi, Guvernul, să cerem public Parlamentului o anchetă la ANRE. Nu sunt subordonaţi nouă, dar cred că Parlamentul poate să-l întrebe pe domnul, cum îl cheamă, Havrileţ, de ce lui îi e cald, aşa, de vreo trei luni, două luni şi nu a făcut ce trebuie. Poate facem şi o adresă oficială către Parlament", a declarat Tudose. 

×
Subiecte în articol: ANRE ancheta pret energie electrică
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close