Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la C.E.C. după scandalul creditului obţinut de Ioana Băsescu. O comisie a Senatului va verifica activitatea băncii

Anchetă la C.E.C. după scandalul creditului obţinut de Ioana Băsescu. O comisie a Senatului va verifica activitatea băncii

18 Noi 2013   •   15:08

Senatul va înfiinţa o comisie de anchetă cu privire la activitatea C.E.C. Bank, după uriaşul scandal izbucnit în jurul terenului din Călăraşi achiziţionat de familia Basescu.

Biroul Permanent al Senatului a decis să aprobe o propunere venită din partea şefului Comisiei de buget-finanţe din Senat, social-democratului Cosmin Nicula. Acesta propune ca, în cadrul comisiei pe care o conduce, să se formeze o subcomisie de anchetă care să verifice activitatea C.E.C., informează corespondentul Antena 3.

Propunerea social-democratului a trecut cu 10 voturi pentru, 2 împotrivă şi 2 abţineri.

Premierul Victor Ponta a anunţat ieri că preşedintele CEC, Radu Gheţea, va fi schimbat din funcţie după ''năzbâtia'' acordării creditului ipotecar Ioanei Băsescu.
În plus, Ponta dat asigurări că îl susţine total pe ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, în verificarea activităţii manageriale a lui Gheţea.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a afirmat că a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu, în urmă cu două-trei săptămâni, care l-a rugat ca Radu Gheţea să nu fie schimbat de la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) Bank, fără a motiva această intervenţie.

Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

×
Parteneri
”Nu puteam să respir” Miss România, aproape mutilată de un dentist fals
x close